flag vizantioflag hellas

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.   twitter   facebook  

Οι Σαρακατσαναίοι των Τρικάλων τίμησαν τον Άγιο Γεώργιο τον προστάτη τους.

roussa maria

 

Μαρία Δ. Ρούσσα
Γραμματέας του Συλ.
Σαρακατσαναίων Τρικάλων

 

Στον πολύ όμορφο χώρο της Σαρακατσάνικης Γωνιάς κι έντονο παραδοσιακό περιβάλλον, στη συνοικία του Αγίου Οικουμενίου, πραγματοποιήθηκε το περασμένο Σάββατο, 4/5, από το Σύλλογο Σαρακατσαναίων Τρικάλων ¨Τα Kονάκια¨ μια επιτυχημένη εκδήλωση προς τιμή του Αγίου Γεωργίου, τον προστάτη των Σαρακατσαναίων, παρουσία αρκετών πιστών μελών και φίλων του Συλλόγου.
Μετά την ιερά παράκληση προς τον Άγιο Γεώργιο, παρουσιάστηκαν χοροί από όλη την Ελλάδα από χορευτικά τμήματα πολιτιστικών συλλόγων του νομού μας. Προσφέρθηκε φιλοξενία φαγητού κι ακολούθησε γλέντι και χορός για όλους. 
Χαιρετισμό έκανε ο Πρόεδρος του Συλλόγου κ. Στέφανος Μπέης καλωσορίζοντας τον κόσμο, ευχόμενος Χρόνια Πολλά στους εορτάζοντες, τονίζοντας την αναγκαιότητα διατήρησης της παράδοσης κι αναδεικνύοντας το σημειολογικό δέσιμο των Σαρακατσαναίων με τον προστάτη τους Άγιο Γεώργιο, η γιορτή του οποίου σύμφωνα με την σαρακατσάνικη παράδοση σήμαινε το πέρασμα των Σαρακατσαναίων με τα κοπάδια τους από τον κάμπο στα βουνά. 
Επίσης ευχαρίστησε τους συμμετέχοντες συλλόγους και συγκεκριμένα τον Σύλλογο Κρητών Τρικάλων ¨Ο Ψηλορείτης¨ και την πρόεδρο Ιουλία Σταγάκη, το Μορφωτικό και Εκπολιτιστικό Σύλλογο ¨Σωτήρα Τρικάλων¨ και την πρόεδρο Κώστα Δήμητρα, το Σύλλογο Γυναικών Αμπελακίων και την πρόεδρο Γιαννάκη Μαριαλένα, τη Χορευτική Ομάδα Αγίου Νεκταρίου Μπάρας, τον Μορφωτικό Σύλλογο Απανταχού Πλατανιωτών που αποδέχτηκαν την πρόσκληση να συμμετάσχουν στην εκδήλωση με τα χορευτικά τους τμήματα και να μας ταξιδέψουν με τους χορούς τους σε όλη την Ελλάδα.
Σύντομο χαιρετισμό απηύθυνε ο θεματικός αντιπεριφερειάρχης κ. Γακόπουλος Χρήστος επισημαίνοντας ότι βασική μέριμνα και πρόθεση της Περιφερειακής Ενότητας Τρικάλων είναι να βρίσκεται πάντα κοντά στον πολιτισμό και την παράδοση. 
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: ο αντιπεριφερειάρχης Γακόπουλος Χρήστος, οι περιφερειακοί σύμβουλοι Μπάρδας Ντίνος και Κολίτσας Απόστολος, ο Αντιδήμαρχος τεχνικών υπηρεσιών Παζαϊτης Δημήτριος, ο αντιπρόεδρος Δημ. Συμβουλίου Δ. Τρικκαίων Ζήρας Αχιλλέας, οι πολιτευτές Λιούτας Αθανάσιος και Χατζηγάκης Μικέλης, το μέλος της δημοτικής κοινότητας Τρικάλων Λεπενιώτης Γρηγόριος καθώς και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι Γιαννακού Σίλια, Κωστοπούλου Δήμητρα, Μανταλιά Παναγιώτα, Νάτσινα Δ. και Φιλοκώστας Ηλίας, ο υποψήφιος Δήμαρχος Δήμου Τρικκαίων Κρεμμύδας Κωνσταντίνος, οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι Μπρουζούκη Νικολέτα, Ζιώγας Γεώργιος, Κοκόρας Ι., Ντέρης Απόστολος, Μπουραζάνα-Μπαγλατσάκου Αναστασία, Μπαλατσούκα Σ., Παναγιώτου Γεώργιος,Τζερεμές Αντώνιος και Φλόκας Ιωάννης.
Επίσης, παραβρέθηκαν στην εκδήλωση η κα Μπασαγιάννη Λίτσα πρόεδρος Συλλόγου Σαρακατσαναίων Καρδίτσας, ο κ. Καλφούντζος Κώστας πρόεδρος Συνδέσμου Σαρακατσαναίων Λάρισας, η κα Σγούρου Τζένη πρόεδρος Ευεργετικού Συλλόγου Γαρδικίου Αθαμάνων ¨Οι Άγιοι Ανάργυροι¨, ο κ. Μόρφος Χρήστος Επίτιμος πρόεδρος Συλλόγου Σαρακατσαναίων Τρικάλων, ο κ. Σπανός Δημήτριος μέλος Δ.Σ. Συνδέσμου Σαρακατσαναίων Λάρισας, η κα Χύτα Εφη μέλος Δ.Σ. Συνδέσμου Σαρακατσαναίων Λάρισας, ο κ. Νάνης Χρήστος μέλος Δ.Σ. Μορφ. Συλλόγου Ζάρκου και ο κ. Γούλας Παναγιώτης Πρόεδρος Εκπολιτιστικουύ Συλλόγου Αγίου Οικουμενίου 
Ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Τρικάλων ευχαρίστησε ιδιαίτερα την Περιφερειακή Ενότητα Τρικάλων για τη οικονομοτεχνική στήριξή της, τον Σύνδεσμο Σαρακατσαναίων Λάρισας ¨Ο ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΗΣ¨ και την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων για την προσφορά παραδοσιακού υλικού καθώς και τους χορηγούς της εκδήλωσης:
ΤΡΙΚΚΗ Α.Ε.
ΒΙΟΛΑΝΤΑ Α.Ε., 
ΒΙΟΣΑΛ Ε.Π.Ε.
ΘΕΣΣΑΛΙΚΟ ΤΡΙΚΑΛΩΝ Α.Ε. ¨DIVANIS CHEESE¨
ΤΖΙΩΤΡΤΖΙΩΤΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ –ΚΡΕΟΠΩΛΕΙΟ-
ΜΠΟΥΛΟΓΙΩΡΓΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ -1 κ Κάτι-
ΠΡΑΣΙΝΟΣ ΜΥΛΟΣ –ΑΡΤΟΠΟΙΕΙΟ-
ΚΟΥΡΕΜΕΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Α.Ε
Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου ευχαριστεί τον παιδαγωγό χορού του Συλλόγου μας, Ιωάννη Κώτη, για την άψογη προετοιμασία και ί όλους όσοι συνέβαλαν στην οργάνωση και στην επιτυχία του εορτασμού του Αγίου Γεωργίου και τους εύχεται καλή αντάμωση στα Περτουλιώτικα Λιβάδεια στο 39ο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων το τριήμερο 18,19 & 30 Ιουνίου. 
Τέλος ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Τρικάλων ευχαριστεί την επιχείρηση ήχου Κων/νου Πάνου για την άρτια κάλυψη της εκδήλωσης και όλα τα Μ.Μ.Ε. της πόλης μας για την προβολή της εκδήλωσής μας.

Syl-Trikalwn-Agios-Georgios-19-ph01.jpgSyl-Trikalwn-Agios-Georgios-19-ph02.jpgSyl-Trikalwn-Agios-Georgios-19-ph03.jpgSyl-Trikalwn-Agios-Georgios-19-ph04.jpgSyl-Trikalwn-Agios-Georgios-19-ph05.jpgSyl-Trikalwn-Agios-Georgios-19-ph06.jpgSyl-Trikalwn-Agios-Georgios-19-ph07.jpgSyl-Trikalwn-Agios-Georgios-19-ph08.jpgSyl-Trikalwn-Agios-Georgios-19-ph09.jpgSyl-Trikalwn-Agios-Georgios-19-ph10.jpgSyl-Trikalwn-Agios-Georgios-19-ph11.jpg