flag vizantioflag hellas

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.   twitter   facebook  

31η Εκπομπή "Με το κοντύλι και το καριοφίλι"

koukoutselou giota 3

 

Παναγιώτα Κουκουτσέλου
Εκπαιδευτικός Φιλόλογος,
Θεολόγος

 

"Όλβιος όστις της ιστορίας έσχε μάθησιν",αναφέρει ο Ευριπίδης και εμείς νιώθουμε ευγνώμονες για την επιτυχή πραγματοποίηση της 31ης εκπομπής "Με το κοντύλι και το καριοφίλι"στον φιλόξενο και αγαπημένο χώρο του Ράδιο "Ηχώ των Σαρακατσαναίων ,του διαδυκτιακού ραδιοφώνου της Π.Ο.Σ.Σ.Το χρέος της γενιάς μας είναι να μη γίνει ο αδύναμος κρίκος στη χρυσή αλυσίδα των γενεών που κραταίωσαν το Γένος και το παρέδωσαν ακμαίο .Αποτελεί χαρά αλλά και ευθύνη για μας να κρατούμε τη μνήμη ζωντανή ,για να μένει η ελληνορθόδοξη ταυτότητα μας και τώρα και πάντοτε ακραιφνής.

Στο πρώτο μέρος της ραδιοφωνικής μας συνάντησης είχαμε την ιδιαίτερη τιμή να επικοινωνήσουμε τηλεφωνικά με τον κ.Αθανάσιο Παπαρνάκη ,Καθηγητή του Τμήματος Κοινωνικής Θεολογίας και Χριστιανικού Πολιτισμού της Θεολογικής Σχολής του Α.Π.Θ. ,ο οποίος με τη γλαφυρή και εμπεριστατωμένη εισήγηση του σχετική με την εξέχουσα και συνάμα αδικημένη μορφή του εθνομάρτυρα πατριάρχη Γρηγορίου του Ε' πλούτισε τις ιστορικές μας γνώσεις δίνοντας ικανοποιητικές απαντήσεις σε όσους επιχειρούν τη διαστρέβλωση της ιστορικής αλήθειας.

Ακολούθως με τη συνεργάτιδα μου Ανθή Σταυριανοπούλου αναφερθήκαμε στο επίκαιρο και διαχρονικό μήνυμα της Εξόδου του Μεσολογγίου.

Στο β μέρος της εκπομπής διακεκριμένοι Σαρακατσάνοι,άνθρωποι των γραμμάτων και των τεχνών ,εστίασαν στην εξαιρετική έκθεση Εικαστικών Τεχνών "Σαρακατσαναίων πινελιές μνήμης"που λαμβάνει χώρα αυτές τις ημέρες στο Βαφοπούλειο Πνευματικό Κέντρο Θεσσαλονίκης .

Ο κ. Αντωνιος Σκεύας ,Ομότιμος Καθηγητής της Ιατρικής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων ,αναφέρθηκε με τον μελίρρυτο λόγο του στη συλλογή έργων τέχνης του Σαρακατσάνου ζωγράφου ,Νίκου Ζάρα.

Ο κ. Βαγγέλης Κουμπής , Αντιστράτηγος Ε.Α και Ζωγράφος εκλεκτός αναφέρθηκε στο περιεχόμενο των αξιόλογων έργων του που κοσμούν την Έκθεση καθώς και στην τεχνική που έχει επιλέξει .

Ο κ Θεόδωρος Γιαννακός αξιόλογος Εκπαιδευτικός και Συγγραφέας,παρουσίασε την ενασχόληση του με τη Χαρακτική στην πέτρα ,πρωτότυπη και άκρως ενδιαφέρουσα για όλους εμάς .

Η συμβολή και των τριών καλλιτεχνών σπουδαία για τη διατήρηση της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.Οι πολύτιμες παρακαταθήκες των προγόνων μας ,αποτελούν για τον καθένα μας και ιδιαίτερα για τα νιάτα μας ,ασφαλείς οδοδείκτες για το παρόν και το μέλλον.

Η αγάπη των ακροατών πηγαία και αδιάλειπτη ,γεγονός που μας χρεώνει να συνεχίσουμε με περισσότερο ζήλο και ενθουσιασμό.

Πολλές ευχαριστίες στον ηχολήπτη μας Χάρης Σαμαράς, και στον υπεύθυνο της ηλεκτρονικής εφημερίδας Αθανάσιος Καρυώτης για την πολύτιμη αρωγή τους για ακόμη μια φορά.

Καλό και ευλογημένο υπόλοιπο Μεγάλης Τεσσαρακοστής .