flag vizantioflag hellas

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.   twitter   facebook  

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ N.ΞΑΝΘΗΣ "Ο ΛΕΠΕΝΙΩΤΗΣ"

13ο ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΑΝΤΑΜΩΜΑ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ

Στις 27-07-2013 πραγματοποιήθηκε από τον σύλλογό μας το 13ο Περιφερειακό Αντάμωμα Σαρακατσαναίων Ξάνθης, στον παραδοσιακό οικισμό Σαρακατσαναίων στο Λειβαδίτη Ξάνθης. Παρουσιάστηκαν χοροί και τραγούδια των Σαρακατσαναίων από τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου μας και το γλέντι κράτησε μέχρι τις πρωινές ώρες με τη φωνή του Γιώργου Γραβάνη, Δημήτρη Δροσάκη και με την γλυκιά μελωδία του κλαρίνου από τον Νίκο Μακρή.

syllogos-sarakatsanaion-n-xanthis-o-lepeniotis01

ΓΙΟΡΤΕΣ ΠΑΛΙΑΣ ΠΟΛΗΣ ΞΑΝΘΗΣ 2013

Από 1 έως 8 Σεπτεμβρίου 2013 ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Ν.Ξάνθης ΄΄Ο ΛΕΠΕΝΙΩΤΗΣ΄΄ συμμετείχε ενεργά στις εορταστικές εκδηλώσεις της παλιάς πόλης της Ξάνθης, που έχουν γίνει θεσμός και διοργανώνονται κάθε έτος, την ίδια εποχή, στην παλιά πόλη της Ξάνθης. Ήταν μια εβδομάδα γεμάτη τραγούδι, χορό και κέφι από τους Σαρακατσάνους και μη, οι οποίοι ήρθαν από πολλά μέρη της Ελλάδος. Στην εβδομαδιαία εκδήλωση του συλλόγου μας ακούστηκαν τραγούδια από τις φωνές των: Παναγιώτα Γρίβα, Τέλη Λιάκο, Γιάννη Γκόβαρη, Δημήτρη Δροσάκη, Σάκη Μπανιώτη, Κώστα Μπανιώτη, Κώστα Ζλατίνη, Παναγιώτη Ούτο, Δημήτρη Χατζηπλή, Γιάννη Μίγγο, Αντώνη Κυρίτση, και σαρακατσάνικες μελωδίες από τα κλαρίνα των: Γιάννη Κούτρα, Βαγγέλη Τσιλιγγίρη, Γιάννη Μωραϊτη, Γιώργο Μίγγο και Σταύρο Τσίκο.

syllogos-sarakatsanaion-n-xanthis-o-lepeniotis02


ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗ ΝΕΟΥ Δ.Σ. 21-09-2013

Την 21-09-2013 ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Ν.Ξάνθης ΄΄Ο ΛΕΠΕΝΙΩΤΗΣ΄΄ προέβη στην εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου. Μετά τα αποτελέσματα των εκλογών σε Γενική συνέλευση που πραγματοποιήθηκε αναδείχθηκε το νέο Δ.Σ., το οποίο αποτελείται από τους παρακάτω:
ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Γεώργιος Μπίκος
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Γεώργιος Πλατής
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Βασίλειος Καργιώτης
ΤΑΜΕΙΑΣ: Γεώργιος Μπίτιλης
ΥΠΕΥΘΥΝΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ: Ζωή Μαργιούλη
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ: Γεώργιος Ράπτης
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ: Ευάγγελος Ντίνας
ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΙ Π.Ο.Σ.Σ.: Γεώργιος Μπίκος, Γεώργιος Μπίτιλης

ΕΠΑΝΑΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ

Μετά από μεγάλη προσωπική προσπάθεια που έγινε από τον Πρόεδρο του συλλόγου μας Γεώργιο Μπίκο, μετά από πολύμηνη παύση, επαναλειτουργεί από τις 06-12-2013, με μεγάλη επιτυχία, ο ραδιοφωνικός σταθμός του Συλλόγου μας «ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ 103.0 FM ΞΑΝΘΗΣ».
Με την επαναλειτουργία του ραδιοφωνικού σταθμού του συλλόγου των Σαρακατσαναίων του Ν. Ξάνθης «ΠΑΡΑΔΟΣΙΑΚΟΣ FM» στους 103 των FM, ο οποίος έχει εμβέλεια στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη και μετά την επίσκεψη του κλιμακίου της Π.Ο.Σ.Σ. στην Ξάνθη, σχεδιάζεται (αφού ξεπεραστούν ορισμένα τεχνικά προβλήματα) σε σύντομο χρονικό διάστημα η συνεργασία του διαδικτυακού ραδιοφώνου «ΡΑΔΙΟ ΗΧΩ ΤΩΝ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ» της Ομοσπονδίας με τον εν λόγω ραδιοφωνικό σταθμό.
Η πρώτη φάση της συνεργασίας θα περιλαμβάνει, αναμετάδοση των ζωντανών βραδινών εκπομπών του ραδιοφώνου της Π.Ο.Σ.Σ. από τον ραδιοφωνικό σταθμό του συλλόγου του Ν. Ξάνθης. Έτσι θα δίνεται η δυνατότητα στους ακροατές του ραδιοφώνου, να ταξιδεύουν στα μονοπάτια της Σαρακατσάνικης παράδοσης και να ενημερώνονται για τις δραστηριότητες όχι μόνο της Ομοσπονδίας αλλά και των συλλόγων.
Σε δεύτερη φάση εις το άμεσο μέλλον θα επιδιωχθεί η παραγωγή κοινών ραδιοφωνικών εκπομπών και οι απευθείας μεταδόσεις διαφόρων εκδηλώσεων (χοροί – συνεστιάσεις – ανταμώματα).
Για την επίτευξη των στόχων θα υπάρξει συνεργασία της επιτροπής ραδιοφώνου της Ομοσπονδίας με τους υπεύθυνους του ραδιοφώνου του συλλόγου μας.
Κοινό μέλημα της συνεργασίας αυτής είναι να διευρυνθούν οι δυνατότητες λειτουργίας των δύο ραδιοφωνικών σταθμών προς όφελος των ακροατών υπηρετώντας πάντοτε πιστά την Σαρακατσάνικη Παράδοση.

syllogos-sarakatsanaion-n-xanthis-o-lepeniotis03

syllogos-sarakatsanaion-n-xanthis-o-lepeniotis04

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ

Στις 21 Δεκεμβρίου 2013 ο σύλλογός μας συμμετείχε ενεργά στις εορταστικές εκδηλώσεις των χριστουγέννων της πόλης της Ξάνθης. Συγκεκριμένα παρουσιάστηκαν χοροί και τραγούδια από τα χορευτικά τμήματα του συλλόγου μας, στην κεντρική πλατεία της Ξάνθης μπροστά σε πλήθος κόσμου.

syllogos-sarakatsanaion-n-xanthis-o-lepeniotis05


ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ

Ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Ν.Ξάνθης ΄΄Ο ΛΕΠΕΝΙΩΤΗΣ΄΄ διοργάνωσε στις 03 Ιανουαρίου 2014 στο κέντρο πολιτιστικών εκδηλώσεων ΄΄ΑΠΟΛΛΩΝ΄΄, τον ετήσιο καθιερωμένο χορό του. Τα χορευτικά του συλλόγου παρουσίασαν χορούς και τραγούδια των Σαρακατσαναίων στο πλήθος κόσμου (άνω των 700 ατόμων) που τίμησε με την παρουσία του όλους όσους συνέβαλαν και συμβάλουν για την διατήρηση της Σαρακατσάνικης παράδοσης στον Νομό Ξάνθης. Τα τραγούδια των Σαρακατσάνων ακούστηκαν από τις φωνές των: Κατερίνα Μπόνια, Γιάννη Γκόβαρη και Παναγιώτη Ούτο. Η Σαρακατσάνικη μελωδία έβγαινε από τα κλαρίνα των: Γιάννη Κούτρα, Βαγγέλη Τσιλιγγίρη, Γιώργο Καραλή και Κώστα Νικολάου. Το γλέντι κράτησε μέχρι την ανατολή του ηλίου.

syllogos-sarakatsanaion-n-xanthis-o-lepeniotis06


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΓΡΙΝΙΟΥ ΒΑΣΙΛΟΚΛΟΥΡΑ-ΜΠΟΥΚΒΑΛΑ

Ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Ν.Ξάνθης΄΄Ο ΛΕΠΕΝΙΩΤΗΣ΄΄ πραγματοποίησε εκδρομή στο Αγρίνιο στις 11-12 Ιανουαρίου 2014 με σκοπό να παρευρεθεί και να τιμήσει με την παρουσία του τους Σαρακατσάνους του Αγρινίου που διοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία τις διήμερες εκδηλώσεις με θεματικό τίτλο ΄΄ΒΑΣΙΛΟΚΛΟΥΡΑ-ΜΠΟΥΚΒΑΛΑ΄΄.

syllogos-sarakatsanaion-n-xanthis-o-lepeniotis06


ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΡΩΤΟΧΡΟΝΙΑΤΙΚΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ 2014

Στις 19 Ιανουαρίου 2014 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ν.Ξάνθης ΄΄Ο ΛΕΠΕΝΙΩΤΗΣ΄΄ η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας για το έτος 2014 παρουσία πολλών μελών καθώς και των χορευτικών τμημάτων του συλλόγου.

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ

Στις 01 Φεβρουαρίου 2014 ο σύλλογός μας πραγματοποίησε γενική συνέλευση στο δημοτικό αμφιθέατρο της Ξάνθης. Τα κυρίαρχα θέματα που συζητήθηκαν ήταν ο ετήσιος απολογισμός, τα έξοδα επαναλειτουργίας του ραδιοφωνικού σταθμού, η ετήσια συνδρομή και η τροποποίηση του καταστατικού του συλλόγου.

ΤΣΙΚΝΟΠΕΜΠΤΗ 2014

Στις 20 Φεβρουαρίου 2014 ο σύλλογός μας πραγματοποίησε συνάντηση με πλήθος κόσμου στο κλειστό γυμναστήριο της Ξάνθης ΄΄ΦΙΛΙΠΠΟΣ ΑΜΟΙΡΙΔΗΣ΄΄, προσφέροντας πλούσια σαρακατσάνικα εδέσματα με τα οποία οι Σαρακατσάνοι, ως Χριστιανοί Ορθόδοξοι, περνάμε την ημέρα της τσικνοπέμπτης, μένοντας έτσι πιστοί στην θρησκεία μας.

syllogos-sarakatsanaion-n-xanthis-o-lepeniotis07

ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΙΚΟ ΔΡΩΜΕΝΟ

Στην προσπάθεια διατήρησης της Σαρακατσάνικης παράδοσης, ο σύλλογός μας πραγματοποίησε στις 22 Φεβρουαρίου 2014 στο Δημοτικό Θέατρο Ξάνθης το θεατρικό δρώμενο των Σαρακατσαναίων που είχε ως θεματικό τίτλο ΄΄ ΤΑΞΙΔΙ ΣΑΝ ΠΑΡΑΜΥΘΙ΄΄. Τους ηθοποιούς στο δρώμενο έπαιξαν μέλη του σύλλόγου μας που μόνο ηθοποιοί δεν ήταν αλλά γνήσιοι Σαρακατσάνοι. Το δρώμενο επιμελήθηκε ο ταλαντούχος Σαρακατσάνος σκηνοθέτης και ηθοποιός Κώστας Λειβαδίτης. Ακολούθησαν Σαρακατσάνικοι χοροί από το χορευτικό του συλλόγου μας.

syllogos-sarakatsanaion-n-xanthis-o-lepeniotis08

syllogos-sarakatsanaion-n-xanthis-o-lepeniotis09

ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΙΚΟ ΓΛΕΝΤΙ

Κάθε χρόνο, όπως και φέτος, η πόλη της Ξάνθης διοργάνωσε το καλύτερο καρναβάλι της Ελλάδος για την αποκριά. Από το κλίμα των εορταστικών εκδηλώσεων δεν θα έλειπαν φυσικά και οι Σαρακατσάνοι που με δικό τους τρόπο διασκέδασαν την παραμονή του καρναβαλιού. Έτσι στις 01 Μαρτίου 2014 ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων Ν.Ξάνθης΄΄ Ο ΛΕΠΕΝΙΩΤΗΣ΄΄ διοργάνωσε σαρακατσάνικο γλέντι στο κέντρο πολιτιστικών εκδηλώσεων ΄΄ΠΟΛΙΤΕΙΑ΄΄ με σκοπό την διασκέδαση όσων είναι λάτρεις των σαρακατσάνικων ακουσμάτων. Σαρακατσάνικα τραγούδια ακούστηκαν από τις φωνές των: Σάκη Μπανιώτη, Κώστα Μπανιώτη, Σάκη Ντίνα, Κώστα Ζλατίνη και Γιώργο Καραχρήστο. Στα κλαρίνα έπαιξαν οι: Νίκος Μακρής, Γιώργος Καραλής και Γιάννης Μωραϊτης. Έγινε ένα φοβερό γλέντι που κράτησε μέχρι το πρωί καθώς το ποσοστό των ατόμων σε μικρές ηλικίες ήταν πολύ μεγάλο, κάτι που δείχνει πολλά για το μέλλον της Σαρακατσάνικης παράδοσης!

sarakatsanos1 

radio1

Untitled-21

 

Καιρός

Θεσσαλονίκη Αθήνα Περτούλι Κωνσταντινούπολη