![]() |
|
Γατσέλος Δημήτρης
|
Το Σαββατο 21 Μαρτίου, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων, συνοδευόμενος από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου κ.κ. Κουμπή Γεώργιο, Μπάρμπα Παναγιώτη και Καραγκούνη Απόστολο, καθώς και από το μέλος του Δ.Σ. του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Βάλτου Ξηρομέρου κ. Αλεξάκη Κωνσταντίνο, πραγματοποίησαν σειρά συναντήσεων στην πόλη του Αγρινίου και της Βόνιτσας.
Αρχικά, στο Αγρίνιο, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Αντιπεριφερειάρχη Αιτωλοακαρνανίας κ. Αθανάσιο Μαυρομάτη, όπου συζητήθηκαν θέματα που αφορούν την εκδήλωση που θα πραγματοποιήσει η Π.Ο.Σ.Σ. στον Κήπο των Ηρώων με την κατασκευή μνημείου για τους Σαρακατσάνους αγωνιστές και την συναυλία σαρακατσάνικου κλέφτικου τραγουδιού στις 7 Ιουνίου.
Στη συνέχεια, στη Βόνιτσα, πραγματοποιήθηκε συνάντηση με την Υπουργό κα. Νίκη Κεραμέως και τον Υφυπουργό κ. Καραγκούνη Κων/νο. Στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν η προγραμματισμένη εκδήλωση στον Κήπο των Ηρώων, καθώς και η διοργάνωση συναυλίας σαρακατσάνικου κλέφτικου τραγουδιού.
Όλες οι συναντήσεις πραγματοποιήθηκαν σε ιδιαίτερα καλό και εποικοδομητικό κλίμα, επιβεβαιώνοντας τη θετική διάθεση συνεργασίας για την επιτυχία των επικείμενων δράσεων.
Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων συνεχίζει με συνέπεια τις επαφές και τις δράσεις της, με στόχο την ανάδειξη της ιστορίας, της παράδοσης και της πολιτιστικής κληρονομιάς των Σαρακατσαναίων.