flag vizantioflag hellas

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.   twitter   facebook  

Με ρεκόρ επισκεψιμότητας έκλεισε η 19η Διεθνής Έκθεση Βιβλίου στην ΔΕΘ. Δυναμική η παρουσία της Π.Ο.Σ.Σ με την Επιτροπή Νεολαίας

Kostoula Sofia3

 

Σοφία Κωστούλα.
Μέλος Επιστημονικής
Επιτροπής Π.Ο.Σ.Σ.

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.Σ. ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΙΣ ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΤΗΣ

Με τη μεγαλύτερη προσέλευση στην ιστορία της έπεσε η αυλαία της 19ης Διεθνούς Έκθεσης Βιβλίου Θεσσαλονίκης, που προσέλκυσε περίπου 100.000 επισκέπτες μέσα σ’ ένα τετραήμερο με πληθώρα παρουσιάσεων και συζητήσεων αλλά και σημαντικές εκδηλώσεις κι επαφές στο 1ο Διεθνές Επαγγελματικό Πρόγραμμα, για το οποίο υπάρχει πρόθεση να ενισχυθεί ακόμα περισσότερο.

«Η φιλαναγνωσία,η επαφή με συγγραφείς,με πνευματικούς ανθρώπους,η έμφαση που πρέπει να δίνουμε στο πολιτισμό και ειδικότερα στο γραπτό λόγο, ήταν παρούσα στη 19η Διεθνή Έκθεση βιβλίου στη Δ.Ε.Θ.

Σημαντική ήταν η συμμετοχή της ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ (Π.Ο.Σ.Σ.) μαζί με την Επιτροπή Νεολαίας της, σε αυτό το παγκόσμιο πολιτιστικό γεγονός .

Η ανάδειξη της παράδοσης αποτελεί ατομική υποχρέωση και συλλογική ευθύνη. Μόνο περηφάνια μπορούσε να νιώσει κάθεεπισκεπτόμενοςτης δικής μας σαρακατσάνικης γωνίας στη 19η Διεθνή Έκθεση Βιβλίου Θεσσαλονίκης στη ΔΕΘ-Helexpo.

Αξιόλογα βιβλία που εξέδωσε η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων κόσμησαν το stand 38 του 13ου περιπτέρου .Οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν μέσα από το πλούσιο υλικό των βιβλίων μας,την ιστορία,τα έθιμα,τη κουλτούρα,τα παραμύθια και το πολιτισμό των Σαρακατσαναίων.

Πλήθος κόσμου Σαρακατσαναίων και μη, ανθρώπων του πολιτισμού συνομίλησε μαζί μας δίνοντας μεγάλη χαρά σε όλους μας.

 

POSS-Ekthesi-Vivliou-Simetoxi-POSS-ph-01.jpgPOSS-Ekthesi-Vivliou-Simetoxi-POSS-ph-02.jpgPOSS-Ekthesi-Vivliou-Simetoxi-POSS-ph-03.jpgPOSS-Ekthesi-Vivliou-Simetoxi-POSS-ph-04.jpgPOSS-Ekthesi-Vivliou-Simetoxi-POSS-ph-05.jpgPOSS-Ekthesi-Vivliou-Simetoxi-POSS-ph-06.jpgPOSS-Ekthesi-Vivliou-Simetoxi-POSS-ph-07.jpgPOSS-Ekthesi-Vivliou-Simetoxi-POSS-ph-08.jpg

sarakatsanos1 

radio1

Untitled-21

 

Καιρός

Θεσσαλονίκη Αθήνα Περτούλι Κωνσταντινούπολη