flag vizantioflag hellas

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.   twitter   facebook  

Σεμινάριο Παραδοσιακών Σαρακατσάνικων Χορών

Koumpis Giorgos 3

 

Γιώργος Αθ. Κουμπής
Γ. Γραμματέας Π.Ο.Σ.Σ.
 
 

Ο καλύτερος τρόπος να πεις κάτι είναι να το κάνεις. Συνεπώς στην προσπάθεια μας να χαράξουμε τον οδικό χάρτη προβολής της «ΠΑΡΑΔΟΣΗΣ ΜΑΣ», στη νέα εποχή, δρομολογούμε ενέργειες για τον πολιτισμό. Με συνεργασία , εξωστρέφεια και συνεννόηση θα ανταλλάξουμε απόψεις με τους δικούς μας ανθρώπους που νοιάζονται για τον ΛΑΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟ γιατί μιλούμε , ανασαίνουμε και τραγουδάμε με την ίδια γλώσσα.

Στην Αλεξανδρούπολη, το Σάββατο 18/2/2023 στις 11.00 π.μ στο Επιμελητήριο της πόλης θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο - εκδήλωση με τίτλο : «Ανάλυση και παρουσίαση Σαρακατσάνικων χορών και των στοιχείων της παράδοσης τους - φορεσιά».

Το σεμινάριο Υπό την Αιγίδα της Περιφερειακής Ενότητας Ανατολικής Μακεδονίας & Θράκης θα απευθύνεται σε χοροδιδασκάλους και χορευτές των πολιτιστικών συλλόγων της Θράκης και θα είναι ΔΩΡΕΑΝ.

Θα πραγματοποιηθεί από την Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων (Π.Ο.Σ.Σ.) και τον Σύλλογο Σαρακατσαναίων Ν. Έβρου ,σε συνεργασία με την Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και Σερρών, της Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων Βουλγαρίας, την ΕΠΟΦΕ-ΕΝΩΣΗ Πολιτιστικών Φορέων του Ν. Έβρου και του τμήματος Συντήρησης Υ.Ν.Μ.Τ.Ε.Θ.Κ.Σ.Ε. του Υπουργείου Πολιτισμού και Αρχαιοτήτων.

Θα υπάρχει το θεωρητικό και το πρακτικό μέρος και θα χορηγηθεί βεβαίωση συμμετοχής στους συμμετέχοντες.

Περνάμε από τις διαπιστώσεις στα έργα, μοιραζόμαστε τις ανησυχίες μας, γνωστοποιούμε τις προσπάθειές μας, ανταλλάσσουμε σκέψεις με τους ανθρώπους μας, για την επόμενη μέρα.

 

ΠΛΗΡΕΣ     ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

 

ΕΝΑΡΞΗ   11.00   π.μ.

Χαιρετισμοί:

  • Αλέξανδρος Αποστολίδης : Πρόεδρος Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ν. Έβρου.
  • Γεώργιος Ν. Μουτσιάνας: Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων (Π.Ο.Σ.Σ.).
  • Νίκος Κίτσιος: Πρόεδρος Ομοσπονδίας Πολιτιστικών και Εκπαιδευτικών Συλλόγων Σαρακατσαναίων Βουλγαρίας.
  • Δημήτρης Κελεμίδης: Πρόεδρος Ένωσης Πολιτιστικών φορέων Ν. Έβρου.
  • Δημήτριος Πέτροβιτς: Αντιπεριφερειάρχης Ν. Έβρου
  • Ιωάννης Ζαμπούκης: Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης

 

Εισηγήσεις:

  • Στέλλα Δούκα, καθηγήτρια Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού – Θεσσαλονίκη Α.Π.Θ με γνωστικό αντικείμενο «Ελληνικός Παραδοσιακός Χορός».
  • Ελένη Χαρατσή, Συντηρήτρια Αρχαιοτήτων και έργων Τέχνης, ΥΝΜΤΕΘΚΣΕ-ΥΠΠΟΑ, με γνωστικό αντικείμενο «Συντήρηση, η επιστήμη της διάσωσης».
  • Σοφία Κωστούλα, Καθηγήτρια Φυσικής Αγωγής, Ειδικότητα Ελληνικοί Παραδοσιακοί χοροί, Μέλος Επιστημονικής Επιτροπής Π.Ο.Σ.Σ., με γνωστικό αντικείμενο «Σκηνική παρουσία των Παραδοσιακών Σαρακατσάνικων Χορών ».
  • Σπύρος Γιαννιός, Καθηγητής Φυσικής Αγωγής με ειδικότητα στους Ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς, Ερμηνευτής,με γνωστικό αντικείμενο « Μουσική – τραγούδι – χορός των Σαρακατσαναίων»
  • Γεώργιος Λυκεσάς, Καθηγητής του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού - Θεσσαλονίκης, του Α.Π.Θ με γνωστικό αντικείμενο την «Διδακτική των Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών».
  • Ειρήνη Αργυριάδου, Επίκουρη καθηγήτρια του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού – Σέρρες, ΑΠΘ. με γνωστικό αντικείμενο «Ελληνικός Παραδοσιακός Χορός».

12.30-12.45     Διάλειμμα – καφές

12.45 – 14.00         Πρακτική εφαρμογή των Παραδοσιακών Σαρακατσάνικων χορών .

Τον Συντονισμό της Ημερίδας/σεμιναρίου θα έχει η κ. Χριστίνα Ευαγγελινού, Καθηγήτρια, στο Τμήμα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού-Σέρρες, Α.Π.Θ.

sarakatsanos1 

radio1

Untitled-21

 

Καιρός

Θεσσαλονίκη Αθήνα Περτούλι Κωνσταντινούπολη