flag vizantioflag hellas

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.   twitter   facebook  

Η ΟΛΕΘΡΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΤΟ ΣΛΑΒΟΜΑΚΕΔΟΝΙΚΟ ΖΗΤΗΜΑ

Στρατηγός Ε.Α. Ζιαζιάς  Κωνσταντήνος

Του Ζιαζιά Κωνσταντίνου
Στρατηγού Ε.Α.

Πριν απο τους Βαλκανικους Πολεμους αλλα και το διαστημα του Μεσοπολέμου (1919-1940) δεν υπήρχε για την τοτε Γιουγκοσλαβία θεμα " Μακεδονιας".
Η απόδοση της " μακεδονικής " ταυτότητας ,στους μεχρι τον Νοέμβριο του 1943 Σέρβους κατοίκους της Μπανοβινα Βαρδαρσκα ,εγινε στη "Συνέλευση του Αντιφασιστικού Συμβουλίου Εθνικης Απελευθέρωσης της Γιουγκοσλαβίας",που έλαβε χωρα στο Γιαιτσε της Βοσνιας την 29-11-1943 , απο τον τοτε πανίσχυρο κομμουνιστή ηγέτη της Γιουγκοσλαβίας Τιτο, για καθαρά επεκτατικούς λόγους σε βάρος της εδαφικής ακεραιότητας και της Ελλαδος αλλα και της Βουλγαριας.
Συμφωνα με την Ελληνοσερβικη Συνθηκη του 1913, οι σλαβόφωνοι πληθυσμοί που κατοικούσαν νότια της ελληνογιουγκοσλαβικης οριοθετικης γραμμής ηταν ΕΛΛΗΝΕΣ και οι Βορειως αυτης κατοικούντες ΣΕΡΒΟΙ.
ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΟΛΙΣΘΗΜΑ της εξωτερικής πολιτικης της Ελλαδος ,στο θεμα των σλαβοφωνων Ελληνων της Μακεδονίας , εγινε στις 29 Σεπτεμβρίου 1924, με την υπογραφη του εθνικα επιζήμιου ελληνοβουλγαρικού πρωτοκόλλου Πολίτη- Καλφοφ ((υπουργοί εξωτερικών των δυο χωρών ) ,με το οποίο αναγνωρίζονταν ως Βουλγαροι οι σλαβόφωνοι Ελληνες . Η υπογραφη του συγκεκριμένου Πρωτοκόλλου απετέλεσε κεραυνό εν αίθρια τοσο για τους σλαβόφωνους Ελληνες της Μακεδονίας οσο και για τις Ελληνογιουγκοσλαβικες σχεσεις. Οι επιπτωσεις έμελλε να ειναι ολέθριες και τραγικές για τις νεότερες ελληνικές γενιές . 
Η Ελληνικη Βουλή ,ευτυχώς,δεν επικύρωσε την υπόψη Συνθηκη και το 1925 η Κοινωνια των Εθνών ακύρωσε το αμαρτωλό Πρωτόκολλο ,βάζοντας τυπικά , οχι ουσιαστικά , τελος σε μια απερίσκεπτη και συνάμα επικίνδυνη γκάφα των διπλωματικών μας υπηρεσιών . Το μειονοτικό χαρτί ομως που απέκτησαν οι Σέρβοι απο το Πρωτόκολλο αυτο , απετέλεσε τα μετέπειτα χρονια επιθετικό όπλο πλεον στα χέρια της γιουγκοσλαβικής διπλωματίας .
ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΙΚΟ ΟΛΙΣΘΗΜΑ ´της εξωτερικής μας πολιτικης στο εθνικο θεμα της Μακεδονίας , ηταν συνεχεια του προηγούμενου και εγινε απο τον δικτάτορα Παγκαλο το 1925 , ο οποίος υπό την πίεση των Άγγλων και στην προσπαθεια του να βελτιώσει της Ελληνογιουγκοσλαβικες σχεσεις προέβει σε δηλώσεις οτι αναγνωρίζει την ύπαρξη σερβικής μειονότητας στην ΕΛΛΑΔΑ , δίνοντας και τις απαραίτητες εγγυήσεις .
Αυτη η πολιτικη απόφαση του Παγκαλου με τις εθνικα απαράδεκτες παραχωρήσεις προς τους Σέρβους ,ηταν εξαιρετικά άστοχη και συνάμα επιζήμια και επικίνδυνη , με πολυ αρνητικές εθνικες επιπτωσεις στο θεμα των σλαβοφωνων Ελληνων της Μακεδονίας .
Η επαναφορά του Σλαβομακεδονικου Προβλήματος σε σωστή εθνικη ρότα το 1928 απο τον τοτε Ελληνα Πρωθυπουργό Ελευθέριο Βενιζέλο άμβλυνε τα προβληματα που είχαν δημιουργηθεί απο τους κακούς χειρισμούς της Ελληνικης εξωτερικής πολιτικης της περιόδου 1924-1926. Μαλιστα οι πληγές σε αυτο το ευαίσθητο εθνικα θεμα θα είχαν τελείως επουλωθεί αν δεν εξακολουθούσαν σωρευτικά τα ολεθρια σφάλματα της ηγεσιας του ΚΚΕ την περιοδο της Κατοχής και του Εμφυλίου Πολεμου .

ΤΟ ΤΡΙΤΟ ΟΛΙΣΘΗΜΑ της χωρας μας, ειναι η εθνικα απαράδεκτη μετονομασία απο την τοτε κυβερνηση Εθνικης Ενοτητος του Γεωργίου Παπανδρέου το 1944, της Γενικής Διοίκησης Μακεδονιας σε Γενική Διοικηση Βορειου Ελλαδος . Η Γενική Διοίκηση Μακεδονιας με έδρα την Θεσσαλονίκη απετέλεσε με απόλυτη επιτυχια το διοικητικό κέντρο και των 13 νόμων της Μακεδονίας απο την απελευθερωση τους το 1912-1913 μεχρι το 1945, δηλαδη αδιαλείπτως επι σχεδόν τριάντα χρονια . 
Η μετονομασία εγινε τη χρονική περιοδο αμεσως μετα τη δεκεμβριανή εθνικη τραγωδία του 1944 ( Δεκεμβριανά), οταν την ΕΛΛΑΔΑ τυπικά και ουσιαστικά διοικούσε απο το παρασκήνιο αλλα και απο το προσκήνιο η Αγγλία με πραίτορα τον στρατηγο Σκομπι.
Δεν υπαρχει καμια αμφιβολία οτι η ιστορικα επίδικη, χρονικά απαράδεκτη και εθνικα επιζήμια μετονομασία της Γενικής Διοίκησης Μακεδονιας σε Γενική Διοίκηση Βορειου Ελλαδος διευκόλυνε σε μεγάλο βαθμό τη Γιουγκοσλαβική κυβερνηση του Τιτο στην επιβίωση του θνησιγενους ψευδομακεδονικου ομοσπονδου κρατιδίου . Η τοτε κυβερνητική απόφαση εμπίπτει στην κατηγορία των εθνικων εγκλημάτων , διοτι έδωσε λαβή να σχηματισθεί διεθνώς η εντύπωση πως αποτελούσε υποχωρητικο ελιγμό σιωπηρής συναίνεσης της Ελλαδος στις μεθοδεύσεις του Τιτο γύρω απο το Μακεδονικο Προβλημα . 
Αναμφίβολα τα προαναφερθέντα ολεθρια σφάλματα της Ελληνικης εξωτερικής πολιτικης στο Σλαβομακεδονικο Προβλημα και η ανοχή του κομμουνιστικού τμήματος του ΕΑΜ στα επεκτατικά σχέδια του Γιουγκοσλάβου ηγέτη Τιτο τα χρονια της γερμανικής κατοχής ειναι χωρις κανένα ενδοιασμό οι γενεσιουργές αιτίες :
• Του αυτονομιστικού κινήματος των σλαβόφωνων Ελληνων της Δυτικής Μακεδονιας κατα την γερμανική κατοχή και τον εμφύλιο πολεμο .
· Του αιματηρού Εμφυλίου Πολεμου,γύρω απο το ορεινό ογκο του Βιτσίου , Γράμμου και Καιματσαλαν, οπου κατοικούσαν και συμπαγείς μάζες σλαβόφωνων πληθυσμών , τις οποίες επι Κατοχής το ΚΚΕ αφησε να διαβρωθούν απο τις διεθνιστικές φανφάρες της γιουγκοσλαβικής προπαγάνδας , με σκοπό να κερδίσει την εύνοια του Τιτο και βεβαια την εξουσια στην αιμορραγουσα ΕΛΛΑΔΑ .
• Της σημερινής Ελληνοσκοπιανης διένεξης ,με ολα τα παρελκόμενα και τα παρεπόμενα της , με αποκορύφωμα την Συμφωνία των Πρεσπών ....
Η ανύπαρκτη εξωτερική πολιτικη της χωρας μας τα πέτρινα χρονια του Β' Παγκόσμιου Πολεμου , αλλα και μετέπειτα , κατα τα επαισχυντα γεγονότα του Εμφυλίου Πολεμου καθώς και τα υφιστάμενα γεωστρατηγικά συμφεροντα των Μεγαλων Δυναμεων στα Βαλκάνια, ειναι καθοριστική αιτία που τροφοδότησε τη βουλιμία των Σλάβων σε βάρος της Μακεδονίας , φθάνοντας σημερα να οικειοποιούνται το όνομα , την εθνικότητα , την γλωσσα και εμεις να θριαμβολογούμε .......

Ο ΞΕΝΟΣ ΠΑΡΑΓΟΝΤΑΣ ΒΡΗΚΕ ΤΗΝ ΠΙΟ ΕΥΑΛΩΤΗ-ΥΠΟΧΩΡΗΤΙΚΗ , ΜΕ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΕΘΝΙΚΕΣ ΑΝΤΙΛΗΨΕΙΣ ,ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΕΒΑΛΕ ΕΠΙΛΥΣΗ ΤΟΥ " ΣΚΟΠΙΑΝΟΥ" ............ΤΟ ΒΕΒΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΡΕΣΠΩΝ ,ΤΟ ΘΕΜΑ " ΤΩΝ ΣΚΟΠΙΩΝ " για την ΕΛΛΑΔΑ , ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΚΛΕΙΣΕ .

Genika Arthra i olethria politiki tis ellados sto slabomakedoniko zitima ph02

sarakatsanos1 

radio1

Untitled-21

 

Καιρός

Θεσσαλονίκη Αθήνα Περτούλι Κωνσταντινούπολη