flag vizantioflag hellas

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.   twitter   facebook  

Έστιν ουν Ελλάς και η Μακεδονία!

Cannot find articles/POSS-moutsianas-xairetismos-syllalitirio-lagkadas folder inside /home/ixosar/public_html/images/articles/POSS-moutsianas-xairetismos-syllalitirio-lagkadas/ folder.
Admiror Gallery: 4.5.0
Server OS:Apache
Client OS:Unknown
PHP:5.6.40
Admiror Gallery cannot create thumbnails in /home/ixosar/public_html/plugins/content/admirorgallery/admirorgallery/thumbs/articles/POSS-moutsianas-xairetismos-syllalitirio-lagkadas/
Check folder permmisions!
Admiror Gallery: 4.5.0
Server OS:Apache
Client OS:Unknown
PHP:5.6.40
kariotis athanasios

Του Καρυώτη Αθανάσιου
Υπεύθυνος Ηλεκ. ΗΧΩ

 

Χαιρετισμός Γιώργου Ν Μουτσιάνα
στο Συλλαλητήριο στην πόλη του Λαγκαδά

Η Μακεδονία είναι Ελλάδα από την πρώτη αρχή της Δημιουργίας. Τον Ελληνικό Πολιτισμό και την ασύγκριτη για την εποχή εκείνη υπεροχή των Ελλήνων μετέφερε ως τα σύνορα του τότε γνωστού κόσμου, ο Μέγιστος των Ελλήνων, Μέγας Αλέξανδρος.

Είναι θράσος και ασυγχώρητη μωρία να παρσύρεσαι και να θέλεις να αλλάξεις την Ιστορία, γιατί τη θεωρείς νεκρό γράμμα. Μέσα στην Ιστορία είμαστε όλοι τόσο ζωντανοί όσο υπήρξαμε πραγματικά. Κι αν δεν ζει ο Μέγας Αλέξανδρος να τιμωρήσει όπως τους αξίζει και κατά το μέτρο της δικαιοσύνης του τους ανεγκέφαλους, «Μέγας Αλέξανδρος» είναι η αλήθεια και ο Θεός αλήθεια είναι.

Όταν ο αγνός πατριώτης, Εμμανουήλ Παπάς, πήρε μέρος στον Ξεσηκωμό του Γένους, χωρίς να λογαριάσεις αριθμητικούς συσχετισμούς, σύστηνε τον Έλληνα Μακεδόνα με τις αρετές της Φυλής.

Ο Μακεδονικός Αγώνας ανέδειξε τις ίδιες αρετές και τον κατέστησαν αναγκαίο γεγονότα, θαρρείς, για να υπάρξει και πάλι η συστράτευση των Ελλήνων και για να γίνει συνείδηση από τις επόμενες γενιές ότι η λευτεριά της Μακεδονίας χτίστηκε με αίμα και ότι το αίμα των ηρώων του Μακεδονικού Αγώνα είναι ο ιερότερος δεσμός μας μαζί τους.

Η συζήτηση για το όνομα της τρισένδοξης Μακεδονίας μας γίνεται από ανελεύθερα όντα χωρίς φρόνημα και ψυχή. Συστήνονται αυθαίρετα ως εκπρόσωποί μας ενώ δεν είναι και το γνωρίζουν πολύ καλά, διότι σκορπούν δικά μας χρήματα και σφυγμομετρούν την ελληνική κοινή γνώμη, μαζεύοντας στα συρτάρια τους τα συντριπτικά για τους ίδιους αποτελέσματα των κρυφών σφυγμομετρήσεων. Βιάζουν την λογική, μετά την απόπειρά τους να βιάσουν την ιστορική αλήθεια…  

Είναι σκληρό να μάχεσαι κατά τη βουλήσεως του λαού και είναι τρομερές οι συνέπειες. Η επικράτηση της λογικής συμφέρει, σε όλες τις περιπτώσεις και σ’ αυτούς που την αντιμάχονται και ο λόγος που δεν συμμορφώνονται είναι ότι πρόκειται, όπως ήδη είπαμε, για ανελεύθερα όντα.

Με παιχνίδια τακτικής και λογοπαίγνια το μόνο που πετυχαίνουν είναι να γίνουν οι ίδιοι όμοροι της τακτικής τους. Το όνομα δεν υπήρξε ποτέ αντικείμενο διαπραγμάτευσης! Μην σας κάνει εντύπωση. Τις αντοχές μας δοκιμάζουν και είναι τρομερά απογοητευμένοι, γιατί διαπιστώνουν ότι είναι απεριόριστες όταν πρόκειται για τα εθνικά θέματα και για τα ιερά και όσια των Ελλήνων.

Τους ευχαριστούμε, πάντως, διότι συνέβαλαν, θα έλεγα, καθοριστικά στην αφύπνιση των Ελλήνων.

Έστιν ουν Ελλάς και η Μακεδονία!

Την επιτυχία μας, τη ματαίωση της παραχώρησης του ονόματος της τρισένδοξης Μακεδονίας μας, δεν θα τη μοιραστούμε μαζί τους. Τα παιχνίδια τους κόστισαν πολλά δις στην καταχρεωμένη εξαιτίας τους πατρίδα μας. Παιχνίδια με τον ακρωτηριασμό της πατρίδας μας – διότι αυτό σημαίνει παραχώρηση του ονόματος – δεν θα προλάβουν να παίξουν. Τους προλάβαμε!

Έρρωσθε!

Έστιν ουν Ελλάς και η Μακεδονίας!

Σας ευχαριστώ για την προσοχή σας και που αναπνέουμε τον ίδιο αέρα της Μακεδονίας μας μαζί!

 

sarakatsanos1 

radio1

Untitled-21

 

Καιρός

Θεσσαλονίκη Αθήνα Περτούλι Κωνσταντινούπολη