flag vizantioflag hellas

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.   twitter   facebook  

ΑΡΧΙΣΕ Η ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΟΥ 37ΟΥ ΑΝΤΑΜΩΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΙΣ 23, 24 ΚΑΙ 25 ΙΟΥΝΙΟΥ 2017 ΣΤΑ ΠΕΡΤΟΥΛΙΩΤΙΚΑ ΛΕΙΒΑΔΙΑ

kariotis athanasios

Του Καρυώτη Αθανάσιου
Ταμίας Δ.Σ. Π.Ο.Σ.Σ.

ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ Π.Ο.Σ.Σ. ΣΤΗΝ ΛΑΡΙΣΑ  ΚΑΙ ΣΤΑ «ΚΟΝΑΚΙΑ» ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ ΣΤΑ ΤΡΙΚΑΛΑ ΕΝ ΟΨΕΙ  ΤΟΥ 37ΟΥ  ΑΝΤΑΜΩΜΑΤΟΣ

ΜΕΓΑΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ ΣΤΑ ΚΟΝΑΚΙΑ

Οι επαφές άρχισαν το Σάββατο το πρωί 22 Απριλίου, με την επίσκεψη του Δ.Σ της Π.Ο.Σ.Σ στον Σαρακατσάνο υφυπουργό Γεωργίας κ. Βασίλη Κόκκαλη με θέμα  την καλύτερη συνεργασία των τοπικών φορέων με την Π.Ο.Σ.Σ. για την οργάνωση του Ανταμώματος των Σαρακατσαναίων.  Ο κ. Κόκκαλης τόνισε μεταξύ άλλων, ότι θα συμβάλλει και αυτός από την μεριά του στην άρτια οργάνωση  του Ανταμώματος το οποίο συνεισφέρει τα μέγιστα στην πολιτιστική  αναβάθμιση  της ευρείας περιοχής, κάθε χρόνο κατά το τελευταίο Σαββατοκύριακο του Ιουνίου.

  • Ακολούθησε συνάντηση στα κονάκια του συλλόγου Σαρακατσαναίων στα Τρίκαλα, με τον Δήμαρχο Τρικκαίων κ. Δημήτρη Παπαστεργίου, με την υπόσχεση του για συνδιοργάνωση του δήμου Τρικκαίων, στην  Αναβίωση του Σαρακατσάνικου  Βιωματικού Καραβανιού στο Περτούλι Τρικάλων.
  • Στην συνέχεια υπήρξε συνάντηση με τους εκπροσώπους του Δήμου Πύλης: κ. Παύλο Μπομπόρα (αντιδήμαρχο καθαριότητας ), κ. Λάκη Χατζή (αντιδήμαρχο τεχνικών έργων) και κ. Στέφανο Καλαμαρά (πρόεδρο χιονοδρομικού κέντρου Περτουλίου), οι οποίοι τόνισαν ότι έχουν την βούληση για αμέριστη συμπαράσταση προκειμένου το Αντάμωμα να έχει άρτια οργάνωση αναλαμβάνοντας συγχρόνως το  κατασκευαστικό μέρος των εργασιών.
  • Τέλος η διοίκηση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων, συμμετείχε στην περιφερειακή συνάντηση εργασίας με αντιπροσωπεία τόσο των συλλόγων Σαρακατσαναίων της Θεσσαλίας όσο και του τοπικού Συλλόγου Σαρακατσαναίων  του  Νομού Τρικάλων, ο οποίος  φιλοξενεί γεωγραφικά το 37ο Αντάμωμα Σαρακατσαναίων.

 Αντικείμενο της συνάντησης ήταν ο συντονισμός της δράσης για την καλύτερη προετοιμασία του Ανταμώματος καθώς  και των πρόδρομων κατασκευαστικών εργασιών που απαιτούνται να γίνουν στα Περτουλιώτικα Λειβάδια.

Συζητήθηκαν οργανωτικά θέματα του ανταμώματος, όσον αφορά τις τριήμερες εκδηλώσεις, τι θα περιλαμβάνουν αυτές, πού θα αφιερωθεί το φετινό αντάμωμα, ποιες παράλληλες εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν καθώς και άλλα σχετικά θέματα για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα.

Όλα τα παρευρισκόμενα μέλη ανέπτυξαν το σκεπτικό τους και τις προτάσεις τους, οι οποίες, στην πλειοψηφία τους, ήταν καινοτόμες και κυρίως υλοποιήσιμες, και  τις οποίες θα λάβει σοβαρά υπόψη του το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας.

Αποτέλεσμα  της συζήτησης ήταν να δημιουργηθεί επιτροπή (για τον καλύτερο συντονισμό  του ανταμώματος) και τέθηκε ως επικεφαλής  της και υπεύθυνος αυτής  για τη διοργάνωση του 37ου Πανελλήνιου Ανταμώματος, το μέλος  της ΠΟΣΣ κ. Τακμάκης Αθανάσιος.  Τα υπόλοιπα μέλη της επιτροπή είναι:        

Ø Κατσαρός Παναγιώτης (σύλλογος Ν.  Λάρισας)

Ø Κωστούλα Σοφία (σύλλογος Ν.Τρικάλων)

Ø Μπασαγιάννη Ευαγγελία (σύλλογος  Ν. Καρδίτσας)

Ø Μπέης Στέφανος (σύλλογος Ν.Τρικάλων)

Ακολούθησε Μέγας Εσπερινός στο Παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου, ο οποίος βρίσκεται εντός του Παραδοσιακού  Σαρακατσάνικου  Οικισμού, με την παρουσία πολλών φίλων του τοπικού συλλόγου. Οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να γευτούν τα πλούσια Σαρακατσάνικα εδέσματα.

Ευχαριστούμε θερμά όλους τους παρευρισκομένους που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της  Ομοσπονδίας και ιδιαίτερα τον οικοδεσπότη σύλλογο  Σαρακατσαναίων Ν. Τρικάλων για την άψογη φιλοξενία του.

ΚΑΛΗ ΑΝΤΑΜΩΣΗ …

3-27.jpgIMG_3283.JPGIMG_3292.JPGIMG_3310.JPGIMG_7979.JPGIMG_7985.JPGIMG_7988.JPGIMG_7989.JPGtrikal foto thematos.JPG

sarakatsanos1 

radio1

Untitled-21

 

Καιρός

Θεσσαλονίκη Αθήνα Περτούλι Κωνσταντινούπολη