flag vizantioflag hellas

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.   twitter   facebook  

18η εκπομπή "Με το κοντύλι και το καριοφίλι με την Γιώτα Κουκουτσέλου

koukoutselou giota

 

Της Γιώτας Κουκουτσέλου
Φιλόλογος-Θεολόγος

 

Σ' ένα ιδιαίτερα χαρούμενο και εορταστικό κλίμα πραγματοποιήθηκε παραμονές Χριστουγέννων η 18η εκπομπή "Με το κοντύλι και το καριοφίλι "στο ραδιόφωνο της καρδιάς μας,το διαδυκτιακο ραδιόφωνο της Π.Ο.Σ.Σ ,το Ράδιο "Ηχώ των Σαρακατσαναίων"

Στο πρώτο μέρος της ραδιοφωνικής μας συνάντησης είχαμε την ιδιαίτερη τιμή να συνομιλήσουμε τηλεφωνικά με τον καταξιωμένο επιστήμονα Χαράλαμπος Μηνάογλου ,Διδάκτορα της Νεώτερης Ιστορίας του Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας του Ε.Κ.Π.Α.Καθηλωτικός στο λόγο του κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον των ακροατών σε όλη τη ροή της εισήγησης του για μια από τις διαπρεπέστερες πολιτικές και διπλωματικές μορφές της Ευρώπης του 19ου αιώνα ,τον Ιωάννη Καποδίστρια.Ο χαρισματικός ηγέτης ,ο έντιμος και αδιάφθορος πολιτικός ,έχοντας μια τόσο εμβληματική προσωπικότητα αξίζει κάθε τιμή και ευγνωμοσύνη στην καρδιά κάθε Έλληνα,που οραματίζεται μια πατρίδα ελεύθερη με αξίες και ιδανικά που της πρέπουν.

Ακολούθως οι κ.κ. Αθανάσιος Καρυώτης , υπεύθυνος της ηλεκτρονικής εφημερίδας της Π.Ο.Σ.Σ και Κωνσταντίνος Κυργιάννης ,πρώην αντιπρόεδρος της Π.Ο.Σ.Σ με ζωντάνια και ενθουσιασμό μας μετέφεραν νοερά στα κονάκια των Σαρακατσαναίων ,στα ήθη και τα έθιμα των προγόνων μας τις μέρες του αγίου Δωδεκαημέρου !Μοναδικά βιώματα που μας χαροποίησαν και έδωσαν την ευκαιρία σε πολλούς ακροατές να συμμετάσχουν δυναμικά στέλνοντας μηνύματα τιμητικά είτε γραπτά είτε τηλεφωνικά !!Επίκαιρες ευχές και τραγούδια κατέκλυσαν το ραδιοθάλαμο από όλη την Ελλάδα και το εξωτερικό! Τηλεφωνικές όμορφες παρεμβάσεις δεχθήκαμε από τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας κ.Μουτσιάνα Ν. Γιώργο. τον κ.Ζαρογιάννη Νώντα (Λαμία),κ. Δερβίση Γιώργο (Ξάνθη ),κ. Γιαννακό Βαγγέλη (Ιωάννινα) ερμηνεύοντας ένα παλιακό τραγούδι, και τον κ. Γιώργο Χατζή που μας είπε και ένα τραγούδι. Κατά τη διάρκεια της εκπομπής ο αγαπητός σε όλους μας Σαρακατσάνος τραγουδιστής κος Κώστας Μπανιωτης ερμήνευσε άριστα τραγούδια το σιναφιού μας συμβάλλοντας έτσι και ο ίδιος στη γιορτινή ατμόσφαιρα!

Πολλές ευχαριστίες σε όλους τους εκλεκτούς προσκεκλημένους ,στον ηχολήπτη μας Χάρη Σαμαρά για την άψογη συνεργασία και σε όλους εσάς αγαπητοί μας ακροατές που συμμετέχετε με τόση χαρά στο εβδομαδιαίο ταξίδι μας στην Ιστορία !!Η αγάπη σας παροιμιώδης ,η ευγνωμοσύνη μας το ίδιο !

Καλά και ευλογημένα Χριστούγεννα!!Οι ταπεινοί βοσκοί της Βηθλεέμ πήραν το δρόμο προς τη φάτνη και είδαν και βίωσαν το θαύμα .Ας κάνουμε και εμείς ένα βήμα ευπρεπίζοντας τη φάτνη της καρδιάς μας για τη μεγάλη θεϊκή συνάντηση !!

Eidiseis-Sxolia-Me-to-kantili-k-to-kariofili-18h-ekpompi-ph01.jpgEidiseis-Sxolia-Me-to-kantili-k-to-kariofili-18h-ekpompi-ph02.jpgEidiseis-Sxolia-Me-to-kantili-k-to-kariofili-18h-ekpompi-ph03.jpg

sarakatsanos1 

radio1

Untitled-21

 

Καιρός

Θεσσαλονίκη Αθήνα Περτούλι Κωνσταντινούπολη