flag vizantioflag hellas

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.   twitter   facebook  

"ΖΑΠΠΕΙΟ ΜΕΓΑΡΟ ΤΟΠΟΣ ΜΕ ΠΛΟΥΣΙΑ ΙΣΤΟΡΙΑ" ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ Π.Ο.Σ.Σ.

Kostoula Sofia3

 

Σοφία Κωστούλα.
Υπεύθυνη Επιστημονικής Επιτροπής Π.Ο.Σ.Σ.

 

Συναρπαστικές ήταν οι τριήμερες εκδηλώσεις της ΕΠΕΤΕΙΑΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ «ΕΛΛΑΔΑ 1821-2021», στο Ζάππειο στις 2-3 και 4 Οκτωβρίου 2021. Όλοι μαζί μετατρέπουμε μια εποχή μεγάλης απειλής σε μια εποχή μεγάλων υποσχέσεων.

Το μήνυμα του 2021 έφτασε σε κάθε γωνιά της γης. Επισκέπτες από την Ελλάδα και από όλο τον κόσμο ήταν εκεί . «Ο καλύτερος τρόπος να πεις κάτι είναι να το κάνεις». Το να πορεύεσαι μόνο σου δεν οδηγεί πουθενά. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Σαρακατσαναίων (Π.Ο.Σ.Σ.) , ο Πανελλαδικός Σύλλογος Σαρακατσαναίων Αττικής-Πειραιώς, η Αδελφότητα των εν Αθήναις Σαρακατσαναίων Ηπείρου ο Σύλλογος Σαρακατσαναίων επαρχίας Αγιάς και η Περιφέρεια Θεσσαλίας δώσαμε δυναμικό παρόν , με όραμα που οδηγείται από τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουμε, τις αξίες που μοιραζόμαστε και το μέλλον που μπορούμε να οικοδομήσουμε, αν και μόνο το χτίζουμε ΜΑΖΙ.

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ, συντελέσαμε καθοριστικά στην υλικοτεχνική αλλά και στην ξενάγηση των επισκεπτών στον εκθεσιακό χώρο και ειδικότερα στο κονάκι μας, που όπως όλα τα Σαρακατσάνικα κονάκια υπήρξε το καταφύγιο και το «γιατάκι» των αγωνιστών του 1821. Ήταν απίστευτες οι εικόνες και τα ακούσματα που δέχτηκαν οι παρευρισκόμενοι της μουσικοχορευτικής μας παράδοσης, από τους χορευτές του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Επαρχίας Αγιάς ,με την άρτια καθοδήγηση του χοροδιδασκάλου κ. Δημητρίου Σαμουρέλη. Το άψογο αποτέλεσμα συμπλήρωνε η κα. Ανδριάνα Μόκα στο τραγούδι, ο κ. Θεοδόσιος Τασούλας στο κλαρίνο , ο κ. Βασίλης Σμάνης στο λαούτο και ο κ. Θανάσης Λάκκας στα κρουστά. Επίσης, καταχειροκροτήθηκαν και έδωσαν ιδιαίτερη νότα στην εκδήλωση, οι χορευτές με τις κλέφτικες Σαρακατσάνικες φορεσιές που συνόδεψαν με τιμή την περιήγηση της ταριχευμένης καρδιάς  του Ναυάρχου Ανδρέα Μιαούλη ,στο εκθεσιακό χώρο του Ζαππείου.

Την Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021 , πραγματοποιήθηκε ημερίδα για τους ήρωες του ΄21 στην οποία ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κων/νος Αγοραστός, Ιστορικοί, ο πρόεδρος της Π.Ο.Σ.Σ κ. Γεώργιος Ν. Μουτσιάνας και εκπρόσωποι Ομοσπονδιών, μίλησαν, τόσο για τους ήρωες μας, όσο και για τους αγώνες των προγόνων μας .

Κατανοούμε το παρελθόν, ερμηνεύουμε το παρόν και διαμορφώνουμε τις προσδοκίες μας για το μέλλον, το οφείλουμε στις επόμενες γενιές που ακολουθούν και πρέπει να ζήσουν καλύτερα από εμάς.

ΠΑΡΕΛΘΟΝ-ΠΑΡΟΝ-ΜΕΛΛΟΝ.

ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ – ΕΚΦΡΑΖΟΜΑΣΤΕ - ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΜΕ.

 

 

Eidiseis-Sxolia-POSS-Zappeio-topos-me-plousia-istoria-ph01.jpgEidiseis-Sxolia-POSS-Zappeio-topos-me-plousia-istoria-ph02.jpgEidiseis-Sxolia-POSS-Zappeio-topos-me-plousia-istoria-ph03.jpgEidiseis-Sxolia-POSS-Zappeio-topos-me-plousia-istoria-ph04.jpgEidiseis-Sxolia-POSS-Zappeio-topos-me-plousia-istoria-ph05.jpgEidiseis-Sxolia-POSS-Zappeio-topos-me-plousia-istoria-ph06.jpgEidiseis-Sxolia-POSS-Zappeio-topos-me-plousia-istoria-ph07.jpgEidiseis-Sxolia-POSS-Zappeio-topos-me-plousia-istoria-ph08.jpgEidiseis-Sxolia-POSS-Zappeio-topos-me-plousia-istoria-ph09.jpgEidiseis-Sxolia-POSS-Zappeio-topos-me-plousia-istoria-ph10.jpgEidiseis-Sxolia-POSS-Zappeio-topos-me-plousia-istoria-ph11.jpg

sarakatsanos1 

radio1

Untitled-21

 

Καιρός

Θεσσαλονίκη Αθήνα Περτούλι Κωνσταντινούπολη