flag vizantioflag hellas

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.   twitter   facebook  

Ημέρα θλίψης για την μεγάλη οικογένεια των Σαρακατσαναίων

kariotis athanasios

 

Αθανάσιος Καρυώτης
Υπεύθυνος Ηλεκ. Εφ.
ΗΧΩ των Σαρακατσαναίων

 

Σιμά-κοντά τ' Αη-Γιωργιού  λίγες ώρες νωρίτερα ξέφυγε σε μέρη που δεν υπάρχει θλίψη και στεναγμός

Με μεγάλη θλίψη, με τις καρδιές μας βαριές από τη δυσαναπλήρωτη απώλεια, αποχαιρετάμε σήμερα 13-4-2021 ένα δικό μας άνθρωπο. Λίγοι απομένουν πια από εκείνες τις περασμένες εποχές της ομορφιάς, της αξιοσύνης και της λεβεντιάς, των παλιακών αξιών, αρχών και ιδανικών που γαλούχησαν τις επόμενες γενιές και κράτησαν το Σαρακατσάνικο όρθιο.

Ημέρα θλίψης για την μεγάλη οικογένεια των Σαρακατσαναίων και μέρα πένθους για τον Σύλλογο Σαρακατσαναίων Θεσσαλονίκης έναν πιστό, ειλικρινή και πρόσχαρο φίλο, έναν αγωνιστή της ζωής, έναν περήφανο, εργατικό και δημιουργικό Σαρακατσάνο, αγαπητό στην τοπική κοινωνία της Θεσσαλονίκης.

Η αλήθεια είναι πως δεν είναι εύκολο να πεις Αντίο στον Γεώργιο Γιαννακούλα σε έναν άνθρωπο που μέχρι τέλους ήταν παρών στα των Συλλόγων Σαρακατσαναίων, ενδιαφερόταν, νοιαζόταν με ασίγαστο πάθος για όλους και για όλα, πάντα με ήθος, αξιοπρέπεια, ανθρωπιά, αποτέλεσε έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους των Σαρακατσαναίων τόσο στο Νομό Θεσσαλονίκης όσο και πανελλαδικά.

Αποτέλεσε ιδρυτικό μέλους και για χρόνια πρόεδρος του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ν. Θεσσαλονίκης, μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων. Η προσφορά του στη μεταλαμπάδευση της παράδοσης των Σαρακατσαναίων ήταν σημαντική.

Ήταν παρών και πρωτοστατούσε σε όλες τις εκδηλώσεις της Π.Ο.Σ.Σ. και όπου αλλού του είχε ζητηθεί. Ακούραστος Σαρακατσάνος εργάτης της παράδοσης.
Φίλε Γιώργο προσέφερες και αγωνίσθηκες γενναία και περήφανα μέχρι τέλους  και με όλες σου τις δυνάμεις υπερβαίνοντας ακόμη και τα όρια της ανθρώπινης αντοχής, για τις αρχές, τις αξίες και την προκοπή της ράτσας μας.

Αδελφέ Γιώργο  άξιε και περήφανε Σαρακατσάνε, θα σε θυμόμαστε πάντα.

ως πρόεδρο του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ν. Θεσσαλονίκης και μέλος του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σαρακατσαναίων.

Από, τον πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων κ. Γεώργιο Ν. Μουτσιάνα και το Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Σ. τον υπεύθυνο της ηλεκτρονικής εφημερίδας, και π. Πρόεδρο του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Ν. Θεσ/νίκης κ. Αθανάσιο Καρυώτη. Εύχονται καλό Παράδεισο στον αγαπητό Γιώργο, να είναι ελαφρύ το χώμα της γενέτειρας του Μικρόκαμπο Κιλκίς που θα τον σκεπάσει.

«Καλό Παράδεισο και Αιωνία σου η μνήμη».

sarakatsanos1 

radio1

Untitled-21

 

Καιρός

Θεσσαλονίκη Αθήνα Περτούλι Κωνσταντινούπολη