flag vizantioflag hellas

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.   twitter   facebook  

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ , ΑΠΑΙΤΕΙΤΑΙ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΟΨΥΧΙΑ Κύριο

ziazias
 Του Κωνσταντίνου Ζιαζιά

Είναι αναγκαίο σήμερα , που το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων έχει επανέλθει στο διεθνέςvardarska προσκήνιο, να υπενθυμίσουμε στους ντόπιους ραγιάδες, αλλά και στους βόρειους γείτονες μας και στους πάτρωνες τους και να παραθέσουμε αδρά κάποιες βασικές σκέψεις που αφορούν την ΕΛΛΗΝΙΚΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, όχι βέβαια από πρόθεση αυτοπροσδιορισμού των Μακεδόνων, αλλά ως άμυνα στην ωμή παραχάραξη της ιστορίας, που γίνεται από τους Σκοπιανούς ακόμη και σήμερα .

Τις σκέψεις αυτές , τα ιστορικά επιχειρήματα , μας τα προσφέρουν πλούσια και πειστικά οι επιστήμες της Γλωσσολογίας ,της Αρχαιολογίας ,της Ανθρωπολογίας , της Ιστορίας και της Λαογραφίας , με υπόβαθρο και την Ελληνική Μυθολογία , την πλέον αληθοφανή μυθολογία του κόσμου . Επιστήμες που πρέπει να έχουν μελετήσει οι Ταγοι της χώρας . Ταυτόχρονα η ζωντανή πραγματικότητα είναι ο πλέον αψευδής μάρτυρας της καταγωγής των Μακεδόνων . Μπολιασμένοι με την ορμή του Μεγαλέξανδρου και τη σοφία του Αριστοτέλη και διατηρώντας στο ακέραιο ήθη και έθιμα της αρχαιότητας εντελώς κοινά και στα υπόλοιπα διαμερίσματα της Ελλάδος από την εποχή του Ορφέα και του Ομήρου μέχρι και σήμερα, οι Μακεδόνες επιβεβαιώνουν αναντίρρητα το "όμαιμον, το ομόγλωσσον ,το ομόθρησκόν, και το ομοτροπον" όλων των Ελλήνων , από τις έσχατιες του Πόντου μέχρι τους μυχούς της Αδριατικής και του Ταίναρου και της Κρήτης και της Κύπρου , σε πείσμα των κωφάλαλων και αλλήθωρων βιαστών της ιστορίας . 

Συνάμα , υπόκωφα ακούγεται το " Μόλων Λαβέ " στα μικρόφωνα των συνδιασκέψεων στο υπερατλαντικά και τα ευρωπαϊκά "φορά ", οπού , οι "αχάριστοι ", ξεχνούν ότι και τον τρόπο της συλλογιστικής τους τον οφείλουν στο Μακεδόνα Αριστοτέλη.

Από τη ΜΥΘΟΛΟΓΙΑ αναφέρουμε ότι η Μακεδονία και λοιποί Έλληνες πίστευαν στους ίδιους θεούς , που η φαντασία τους τοποθέτησε στο θεσσαλομακεδονικό Όλυμπο .

Από τη ΓΛΩΣΣΟΛΟΓΙΑ το γεγονός ότι ανέκαθεν οι Μακεδόνες μιλούν την Ελληνική γλώσσα . Πως αλλιώς ο Ευριπίδης θα έγραφε στη Μακεδονία , στην αυλή του Αρχελάου , τις Βάκχες και θα τις ανέβαζε στο θέατρο του Δίου ; Μήπως οι Μακεδόνες θεατές παρακολούθησαν ξενόγλωσση παράσταση ;

Από την ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΑ αναφέρουμε την αλυσίδα ελληνικών πόλεων στη Μακεδονία από τη μη ιστορημένη εποχή : Δισπηλιο Καστοριάς (6500 π.χ.), νεολιθικός οικισμός Μακρύγιαλου Πιερίας (4500 π.χ.) , Αιανή Κοζάνης , Σερβία , Σιταγροι Δράμας , Λειβηθρα , Πιμπλεια , Δίον Πιερίας κλπ .

Από την ΙΣΤΟΡΙΑ τη σειρά των βασιλέων και των στρατηγών της Μακεδονίας με τα ελληνικότατα από γλωσσολογική άποψη ονόματα τους, όπως Αλέξανδρος ( Αλέξω =απομακρύνω + ανήρ), Φίλιππος= φιλώ + ίππος ), Κρατερός , Αμύντας ,Πέρδικας κλπ . Προσθέτουμε εδώ ενδεικτικά το περιστατικό με τον Αλέξανδρο λίγο πριν από τη μάχη των Πλαταιών (479 π.χ.) , ο οποίος στη συνάντηση του με τον βασιλιά της Σπάρτης Παυσανία και τον Αθήναιο Αριστείδη έδωσε τα " διαπιστευτήρια του " με την φράση "Εγώ ΕΛΛΗΝ ειμί ", καθώς και τη συμμετοχή του στους Ολυμπιακούς Αγώνες , στους οποίους συμμετείχαν μόνο Έλληνες , για να υπενθυμίσουμε συγχρόνως το επίγραμμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου που γράφτηκε στις 300 περσικές πανοπλίες που αφιέρωσε στην Ακρόπολη μετρά τη νίκη στον Γρανικού ( 334 π.χ.) : " Αλέξανδρος και οι Έλληνες πλην Λακεδαιμονίων από των βαρβάρων των την Ασίαν κατοικούντων ".

Από τη ΛΑΟΓΡΑΦΙΑ πάλι επισημαίνουμε τα ποικίλα έθιμα , ταφικά και αλλά , που όχι μόνο ήταν πανομοιότυπα με τα έθιμα της υπόλοιπης Ελλάδας , αλλά διατηρούνται αυτούσια μέχρι σήμερα , στην ύπαιθρο κυρίως χώρα .

Όλα αυτά ,μαζί με πλείστα αλλά ,δεν αφήνουν περιθώρια αμφισβήτησης της ελληνικότητας των Μακεδόνων ,που στην διαδρομή των αιώνων βίωσαν τη λογική του Σταγειρίτη Αριστοτέλη και ζουν στους παλμούς του πατριωτισμού του Μεγαλέξανδρου , δυο ανυπέρβλητων γιγάντων του πνεύματος και της στρατηγικής τέχνης αντίστοιχα .

Και όμως σήμερα ενώ έπρεπε να είμαστε " έφιπποι" στον Βουκεφάλα, βρισκόμαστε απολογούμενοι στους παραχαράκτες της ιστορίας , λόγω των διαχρονικών λαθών της χώρας μας ,αλλά και διστακτικότητας και αναποτελεσματικότητας του πολιτικού συστήματος , το οποίο ουδέποτε σχεδίασε ΕΘΝΙΚΗ ΣΤΡΑΤΗΓΙΚΗ , που να εξυπηρετεί τα Εθνικά μας Συμφέροντα , πέραν από κομματικές σκοπιμότητες και ιδεοληψίες .

Η Μακεδονία, στην διαδρομή της Ιστορίας της, βρέθηκε στην" κλίνη του Προκρούστη" επανειλημμένα και διεσωθεί , εν μέρει , με αγώνες και θυσίες του λαού μας ,για αυτό Εθνικά Ορθον είναι σήμερα , όλοι οι Έλληνες Ενωμένοι , κάτω από την Γαλανόλευκη ,να υπερασπιστούμε την γη μας , την ιστορία μας , την Μακεδονία μας, χωρίς ακρότητες και αλληλοκατηγορίες .

Φάρος φωτεινός , φάρος σύμβολο ομοψυχίας των Ελλήνων , για να ενθυμούνται οι παλαιότεροι και να γνωρίζουν οι νεότεροι , αποτελεί η τελευταία σύσκεψη , στις 13 Απριλίου 1992 ,των τότε πολιτικών αρχηγών, υπό την προεδρία του τότε Προέδρου της Δημοκρατίας Κωνσταντίνου Καραμανλή με θέμα την ονομασία του κρατιδίου των Σκοπίων. ΑΠΕΦΑΣΙΣΑΝ : «Σχετικά με το θέμα των Σκοπίων, η πολιτική ηγεσία της χώρας, με εξαίρεση το ΚΚΕ, συμφώνησε ότι η Ελλάδα θα αναγνωρίσει ανεξάρτητο κράτος των Σκοπίων, μόνον αν τηρηθούν και οι τρεις όροι που έθεσε η ΕΟΚ, στις 16 Δεκεμβρίου 1991, με την αυτονόητη διευκρίνιση ότι στο όνομα του κράτους αυτού δεν θα υπάρχει η λέξη «Μακεδονία». Ο δε Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνος Καραμανλής τόνισε: «Ελπίζω ότι οι σύμμαχοι και συνεταίροι μας θα καταλάβουν επιτέλους ότι δεν υπάρχει παρά μόνο μία Μακεδονία και η Μακεδονία αυτή είναι Ελληνική. Αυτά τούς τα είπα και τους τα έχω γράψει» .

Οδηγός στις διαπραγματεύσεις μας μπορεί να αποτελέσει και η πατριωτική στάση του Έλληνα Πρωθυπουργού Κώστα Καραμανλή , κα τα την Σύνοδο Κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βουκουρέστι τον Απρίλιο του 2008, όπου διασωθεί και πάλι η Εθνική Αξιοπρέπεια .

Οι σημερινές γαιοστρατηγικές και πολιτικές συνθήκες ευνοούν την επίλυση αυτού του Εθνικού θέματος , προς όφελος των εθνικών μας συμφερόντων . 

Απαιτείται εθνική ομοψυχία .