flag vizantioflag hellas

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.   twitter   facebook  

Συνεδρίαση του Δ.Σ της Π.Ο.Σ.Σ στις 15/2/2015

 vaggelis kariotis
 Του Ευάγγελου Καρυώτη
Μέλος Επιτροπής Νεολαίας

Την Κυριακή 15 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 11:00 πμ, συνεδρίασε  στα γραφεία της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων  Σαρακατσαναίων στη Θεσσαλονίκη, το Διοικητικό Συμβούλιο κατόπιν προσκλήσεως του προέδρου κ. Μουτσιάνα Ν. Γεωργίου στα μέλη που απαρτίζουν το συμβούλιο. Η διάρκεια της συνεδριάσεως, ήταν πολύωρη,  λόγω των πολλών θεμάτων και της διεξοδικής συζήτησής τους.

Τα θέματα της ημερησίας διατάξεως που συζητήθηκαν εκτενώς ήταν τα παρακάτω:

 1. Αποδοχή θέσεως αναπληρωματικού μέλους.
 2. Ανάγνωση των πρακτικών προηγούμενων συνεδριάσεων τα οποία     υπογράφηκαν από τα μέλη του Δ.Σ.
 3. Ενημέρωση για τα πεπραγμένα εως την 15η  Φεβρουαρίου 2015 .
 4. Ενημέρωση για το 24ο Οργανωτικό Συνέδριο στο Κιλκίς, έγκριση εισηγήσεων, οριστικοποίηση θεμάτων ημερησίας διατάξεως της Γενικής Συνελεύσεως.
 5. Αναφορά στα υπόλοιπα  των συνδρομών, των Συλλόγων - μελών της Π.Ο.Σ.Σ.
 6. Αναφορά στην διοργάνωση του Πανελλήνιου Ανταμώματος (τέθηκαν προτάσεις των μελών της Διοίκησης).
 7. Αναφορά στην 4η Πανελλήνια Συνδιάσκεψη Νέων που θα πραγματοποιηθεί  τον Σεπτέμβριο του 2015  στην Πιερία.
 8. Η έκδοση του βιβλίου «Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΩΝ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ»του κυρίου Ιωάννη Κουτσοκώστα.
 9. Συνδρομή σε Συλλόγους - Μέλη όταν καταστεί ανάγκη.
 10. Κατανομή αξιωμάτων του Δ.Σ.
 11. Ανάληψη της εκδήλωσης για την Κοπή της  πίτας των Σαρακατσαναίων « Μπουκβάλα - Βασιλόκλουρα 2016».
 12. 3ο Επιστημονικό Συνέδριο των απανταχού Σαρακατσαναίων στη πόλη της Λαμίας.

Οι κυριότερες αποφάσεις είναι:


1. Αποδοχή θέσεως ως μέλος της Διοικήσεως της Π.Ο.Σ.Σ του κ. Γιαννακού Κώστα μετά την παραίτηση στο προηγούμενο Δ.Σ. του κ. Νάστου Σπυρίδων.

2. Αναγνώσθηκε το 1ο Πρακτικό του Δ.Σ του 2015  που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015 στην πόλη της Ξάνθης και υπογράφηκε από τα μέλη της Διοίκησης.

3. Ενημέρωση από τον πρόεδρο του Δ.Σ κ. Μουτσιάνα Ν.  Γεώργιου  για τα ως τώρα πεπραγμένα της Π.Ο.Σ.Σ  και τα μέλη της διοίκησης  εξέφρασαν την άποψή τους.


4. Ενημερώθηκαν τα μέλη της Διοίκησης από τον πρόεδρο κ. Μουτσιάνα Γεώργιο για την συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στις 26/1/2015 με τα μέλη της Διοίκησης του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Νομού Κιλκίς ενόψει του 24ου Οργανωτικού Συνεδρίου όπου προτάθηκε από το Σύλλογο Κιλκίς  και εγκρίθηκε ο σκοπός του συνεδρίου που είναι η βιωματική ενασχόληση των νέων με την παράδοση, με τίτλο: «Πες μου και θα ξεχάσω. Δείξε μου και ίσως να θυμάμαι. Κάνε με να το βιώσω και θα το καταλάβω».

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί  στο χώρο του 1ου ΕΠΑΛ Κιλκίς  στις 27-28 και 29/3/2015.

5. Μετά από την  ενημέρωση  του ταμία  του Δ.Σ κ. Καρυώτη  Αθανάσιου για τις οφειλές ετήσιων εισφορών που υπάρχουν έως σήμερα στην  Π.Ο.Σ.Σ προτάθηκε απ' όλους ομόφωνα να ενημερωθούν οι σύλλογοι που έχουν μεγάλες οφειλές μέσω ενημερωτικής επιστολής. 

6. Συζητήθηκε από τα μέλη και ο καθένας ξεχωριστά έκανε τη δική του πρόταση για το Πανελλήνιο Αντάμωμα. Ομόφωνα αποφάσισαν να ζητηθεί η άποψη των μελών - συλλόγων της Π.Ο.Σ.Σ και να τεθεί ως θέμα στη Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 29 Μαρτίου 2015 ενόψει του 24ου Οργανωτικού Συνεδρίου στο Κιλκίς.

7. Αφού έλαβε το λόγο η επικεφαλής της Επιτροπής Νεολαίας της Ομοσπονδίας, κ. Καρατάσου Ειρήνη ενημέρωσε τα μέλη της διοικήσεως για την ως τώρα πορεία της  4ης Πανελλήνιας Συνδιάσκεψης Νέων στην Πιερία. Μετά από συζήτηση μεταξύ των μελών της διοικήσεως και των μελών της Ε.Σ.Ν.Ε που παρευρισκόταν, τέθηκαν οι στόχοι της Συνδιασκέψεως οι οποίοι  είναι:

 •  Προσέγγιση των νέων Σαρακατσάνων με άλλους συλλόγους και εξωστρέφεια.
 • Η βιωματική παράδοση.
 • Ο κοινωνικός χαρακτήρας μέσω της κοινωνικής δράσης.

8. Ο πρόεδρος του Δ.Σ ενημέρωσε για την ως τώρα πορεία της  έκδοσης  του βιβλίου «Η ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΤΩΝ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ ΣΤΟΥΣ ΕΘΝΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ» του κυρίουΙωάννη Κουτσοκώστα.

9. Ενημερώθηκαν τα μέλη και αποφάσισαν ομόφωνα, σε περίπτωση που ζητηθεί από οποιοδήποτε σύλλογο - μέλος της Π.Ο.Σ.Σ. να επεμβαίνει άμεσα το Δ.Σ, εφόσον προκύπτει ανάγκη.

10. Μετά από  ομόφωνη πρόταση ψηφίστηκε,  τη θέση του Αντιπροέδρου της Π.Ο.Σ.Σ να την αναλάβει ο κ. Παππάς Κωνσταντίνος.

11. Ενημερώθηκαν τα μέλη της Διοικήσεως για τους Συλλόγους που εξέφρασαν την επιθυμία να αναλάβουν την εκδήλωση της Κοπής Πίτας των Σαρακατσαναίων ( Μπουκβάλα) 2016 και αποφασίστηκε ομόφωνα να ζητηθεί φάκελος υποψηφιότητας από τους ενδιαφερόμενους για το τρόπο πραγματοποίησης της εκδήλωσης και να συζητηθεί το θέμα στα επόμενα Δ.Σ.

12.3ο Επιστημονικό Συνέδριο των απανταχού Σαρακατσαναίων. Παρών στη συζήτηση ήταν το μέλος της Επιστημονικής Επιτροπής κ. Σούλιος Γεώργιος ο οποίος ενημέρωσε τα μέλη της Διοίκησης για τις πρώτες κινήσεις που πρέπει να γίνουν. Αποφασίστηκε επίσκεψη του Δ.Σ στην Λαμία για την καλύτερη προετοιμασία του Συνεδρίου.

Θα ήταν παράλειψη μας  να μην αναφερθεί ότι παρών σε όλη τη διάρκεια του διοικητικού συμβουλίου ήταν ο Επίτιμος Πρόεδρος της Π.Ο.Σ.Σ κος Γιαννιώτης Θόδωρος του οποίου η συμβολή του σε κάθε θέμα συζητήσεως ήταν καθοριστική.

Παρόντα μέλη του Δ.Σ           

Μουτσιάνας Γεώργιος          

Παππάς Κωνσταντίνος                          

Καρυώτης Αθανάσιος

Δερβίσης Ανδρέας                                 

Γκόγκος Γεώργιος

Κατσιούλας Απόστολος

Καραγκούνης Απόστολος

Τακμάκης Αθανάσιος

Γιαννακός Κώστας

Παρόντα μέλη της       Ε.Σ.Ν.Ε.

Καρατάσιου  Ειρήνη    

Γεωργαντά Αικατερίνη

Κατσιούλας Κώστας

Καρυώτης Ευάγγελος         

Επ. Επιτροπή

Σούλιος  Γεώργιος               

   

Επίτιμος πρόεδρος Π.Ο.Σ.Σ

Γιαννιώτης Θεόδωρος