flag vizantioflag hellas

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.   twitter   facebook  

Σύλλογος Σαρακατσαναίων Φοιτητών Θεσσαλονίκης "Ο ΛΕΠΕΝΙΩΤΗΣ"

 

Η Δράσεις μας... ( Δεκέμβριος - Ιούνιος )

 

 DSC 0163
 της Ολυμπίας Χ. Γαρέφη,
Γενική Γραμματέας του Σ.Σ.Φ.Θ.
ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ & ΕΚΛΟΓΕΣ

 

Μετά από τη γενική συνέλευση των μελών και τις αρχαιρεσίες που διεξήχθησαν την Τετάρτη 18-12-2013 προέκυψαν τα εξής αποτελέσματα : 

Το νέο Δ.Σ.:
 
Πρόεδρος: Τριάντης Γεώργιος
 
Αντιπρόεδρος: Τιμπλαλέξης Χρήστος
 
Γεν.Γραμματέας: Γαρέφη Ολυμπία
 
Ταμίας: Ζάντζας Kωνσταντίνος
 
Μέλος: Βρύζας Δήμος
 
Μέλος: Κατσαρού Αλεξάνδρα
 
Μέλος: Μπινίκος Δημήτριος
 
Εκπρόσωποι για την Π.Ο.Σ.Σ.:
 
Ζάντζας Kωνσταντίνος
 
Τριάντης Γεώργιος

 

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΜΠΟΥΚΒΑΛΑΣ ΣΤΟ ΑΓΡΙΝΙΟ

 

Κατά το διήμερο 11-12 Ιανουαρίου ο σύλλογός μας συμμετείχε στις εκδηλώσεις για την  κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας-μπουκβάλας που διοργάνωσε η ΠΟΣΣ στο Αγρίνιο.

 

ΝΕΑ ΤΣΑΡΟΥΧΙΑ

 

Ο σύλλογός μας, με ίδια έξοδα, απέκτησε το Μάρτιο 12 νέα ζευγάρια τσαρούχια

 

ΑΓΙΑΣΜΟΣ-ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ-ΓΛΕΝΤΙ

 

Την Παρασκευή 24-01-2014 πραγματοποιήθηκαν στα γραφεία του συλλόγου μας ο αγιασμός, η κοπή της πρωτοχρονιάτικης βασιλόπιτας και το γλέντι για τη νέα χρονιά. Τυχερή για τη νέα χρονιά ήταν το μέλος του συλλόγου μας Κωνσταντίνα Γιάτσου, η οποία κέρδισε το φλουρί και της προσφέρθηκε μια εικόνα της Υπεραγίας Θεοτόκου, εργόχειρο του Αγίου Όρους. Η ορχήστρα μας απότελούμενη από τους Γιάννη Γκόβαρη και Κώστα Γαρέφη στο τραγούδι, Αλέξανδρο Τσουμάνη στο κλαρίνο, Πάνο Μπούσιο, Δήμο Τυχάλα στο Λαούτο και Σπύρο Τσουμάνη στο ντέφι μας  χάρισαν απεριόριστο κέφι μέχρι το πρωί!

 

ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

 

Στις 8 και 9 Μαρτίου διοργανώθηκε από το σύλλογό μας  διήμερη εκπαιδευτική-ψυχαγωγική εκδρομή στην Αθήνα. Πραγματοποιήθηκε επίσκεψη και ξενάγηση στο Πλανητάριο και στο Πολεμικό Μουσείο ενώ το βράδυ του Σαββάτου συμμετείχαμε στο χορό του Συλλόγου Σαρακατσαναίων Φοιτητών Αθηνών "Ο Κατσαντώνης", στηρίζοντας τη προσπάθειά τους αυτή.

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΠΑΜΑΚ ΓΙΑ ΤΗΝ 25Η ΜΑΡΤΙΟΥ

 

Συμμετείχαμε με το χορευτικό μας συγκρότημα για ακόμη μία χρονιά, μετά από πρόσκληση των Πρυτανικών Αρχών του πανεπιστημίου Μακεδονίας, στην εκδήλωση για τον Εορτασμό της Εθνικής Επετείου της 25ης Μαρτίου που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 21 Μαρτίου 2014 στο Αμφιθέατρο Τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας. Τη μoυσική επιμέλεια είχε ο τέως πρόεδρος του συλλόγου μας κ. Κωσταντίνος Γαρέφης, σε συνεργασία , με το τμήμα φοιτητών του συνόλου παραδοσιακής μουσικής του Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης   του Πανεπιστημίου.

 

ΑΝΟΙΞΙΑΤΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ

 

Ο σύλλογός μας πραγματοποίησε τον  καθιερωμένο ανοιξιάτικο χορό του το Σάββατο 29 Μαρτίου στην Κάτω Φοιτητική Λέσχη του Α.Π.Θ. Παράλληλα στο χορό έγινε βράβευση όσων μελών του συλλόγου μας αποφοίτησαν κατά το τελευταίο ακαδημαϊκό έτος. Ιδιαίτερη συγκίνηση προκάλεσε το χωροδιακό και χορευτικό τμήμα, καθ’ ότι συμμετείχαν σε αυτό πρώην πρόεδροι και παλιά μέλη του συλλόγου μας, σε ένδειξη ενότητας και συνέχειας της ιστορίας του συλλόγου.  Τραγούδησαν οι: Σταύρος Μπόνιας, Νίκος Γιαννακός, Γιάννης Γκόβαρης και Κώστας Γαρέφης, ενώ η ορχήστρα αποτελούνταν από τους: Αλέξανδρο Τσουμάνη στο κλαρίνο, Πάνο Μπούσιο, Δήμο Τυχάλα στο Λαούτο και Σπύρο Τσουμάνη

 

ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ

 

O σύλλογός μας αναπτύσει ουσιαστική κοινωνική προσφορά, καθώς την Τετάρτη 21-05-2014 διοργανώσαμε την 2η εθελοντική αιμοδοσία στα γραφεία μας. Ο σύλλογος διατηρεί τράπεζα αίματος επ’ ονόματι του, για περιπτώσεις πραγματικής ανάγκης. Έτσι όποιος ενδιαφέρεται να γίνει εθελοντής αιμοδότης του συλλόγου μπορεί να αιμοδοτήσει σε οποιοδήποτε αιμοδοτικό κέντρο για το ΣΥΛΛΟΓΟ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ «Ο ΛΕΠΕΝΙΩΤΗΣ» και το νοσοκομείο ΑΓΙΟΣ ΠΑΥΛΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ.

 

ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΙΣΤΗΡΙΟ ΓΛΕΝΤΙ

 

Με τη λήξη της ακαδημαϊκής χρονιάς πραγματοποιήσαμε το αποχαιρετιστήριο γλέντι μας το απόγευμα της Κυριακής 1 Ιουνίου, στα γραφεία του συλλόγου μας. Τα μέλη και οι φίλοι του συλλόγου μας έφυγαν με τις καλύτερες εντυπώσεις καθώς ψήσαμε, φάγαμε, ήπιαμε και γλεντήσαμε μέχρι αργά, με τους Αποστόλη Ρούντο και  Κώστα Γαρέφη στο τραγούδι, Αλέξανδρο Τσουμάνη στο κλαρίνο, Πάνο Μπούσιο, Δήμο Τυχάλα στο Λαούτο και Σπύρο Τσουμάνη στο ντέφι.

 

ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΑΙΜΟΔΟΤΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ

 

Η Νοσοκομειακή Υπηρεσία Αιμοδοσίας Αγίου Παύλου, στα πλαίσια του εορτασμού της ημέρας του Εθελοντή Αιμοδότη, βράβευσε τους Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών της Υπηρεσίας του και το Σύλλογό μας, σε συνεργασία με την 3η & 4η Υ.ΠΕ. και το Κέντρο Αίματος Β.Ε., στην Αίθουσα Τελετών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, το Σάββατο 14/6/14. Αξίζει να αναφερθεί ότι ο Σύλλογός μας ήταν ο μοναδικός νεανικός -φοιτητικός σύλλογος που βραβεύθηκε!

 

Οι εκδόσεις του συλλόγου μας

 

 • Νέος δίσκος του Κώστα Νάκα με τίτλο «Απ’ το Μωριά ως τη Βουλγαριά»
 • Βιβλίο με τίτλο «Αναμνήσεις... 40 χρόνων»
 • Ημερολόγιο  2014
 • 2ο τεύχος του περιοδικού του συλλόγου μας με τίτλο: "ΤΑ ΔΡΩΜΕΝΑ...των Σαρακατσαναίων φοιτητών".

 

Ενημέρωση-επικοινωνία μέσω:

 • Ιστοσελίδας: www.foitites-sarakatsanoi.gr
 • facebook: Σύλλογος Σαρακατσαναίων Φοιτητών Θεσσαλονίκης   
 • youtube: ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΑΡΑΚΑΤΣΑΝΑΙΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ  
 • e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
 • κάθε Δευτέρα 20.00 με 22.00..
 • Ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο «Λαλιά των Σαρακατσαναίων Φοιτητών» κάθε Τρίτη 20.00 με 22.00 στο ράδιο ακρίτες στους 102,3 των fm και  στο http://www.akritestoupontou.gr,
 • Ραδιοφωνική εκπομπή με τίτλο «Τα δρώμμενα… των Σαρακατσαναίων Φοιτητών» κάθε Τετάρτη 20.00 με 22.00 στο διαδικτυακό ράδιο της ΠΟΣΣ στο http://www.e-sarakatsanos.gr

 

Μπορούμε να σας αποστείλουμε μέσω courier οποιαδήποτε από τις εκδόσεις του συλλόγου μας, τηλέφωνο παραγγελίας 6936158116 (Γεώργιος Τριάντης)