flag vizantioflag hellas

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.   twitter   facebook  

Ημέρα θλίψης για την μεγάλη οικογένεια των Σαρακατσαναίων και για τους Σαρακατσάνους της Φθιώτιδας

kariotis athanasios

 

Αθανάσιος Καρυώτης
Υπεύθυνος Ηλεκ. Εφ.
ΗΧΩ των Σαρακατσαναίων

 

Με μεγάλη θλίψη, με τις καρδιές μας βαριές από τη δυσαναπλήρωτη απώλεια, αποχαιρετήσαμε ένα δικό μας άνθρωπο. Λίγοι απομένουν πια από εκείνες τις περασμένες εποχές της ομορφιάς, της αξιοσύνης και της λεβεντιάς, των παλιακών αξιών, αρχών και ιδανικών που γαλούχησαν τις επόμενες γενιές και κράτησαν το Σαρακατσάνικο όρθιο.

Ημέρα θλίψης για την μεγάλη οικογένεια των Σαρακατσαναίων και μέρα πένθους για τους Σαρακατσάνους της Φθιώτιδας για έναν πιστό, ειλικρινή και πρόσχαρο φίλο, έναν αγωνιστή της ζωής, έναν περήφανο, εργατικό και δημιουργικό Σαρακατσάνο, αγαπητό στην τοπική κοινωνία της Λαμίας.

Ο Ηρακλής Γ. Κυροδήμος γεννήθηκε τον Οκτώβρη του 1950, στην Παλαιοστάνη του Σταυρού Λαμίας από Σαρακατσάνους γονείς, τον Γεώργιο Κυροδήμο και την Αικατερίνη Μπαχλαβά, ήταν παντρεμένος με την κ. Ευτυχία Αρκιτσαίου και είχαν δύο παιδιά, την Κατερίνα και τον Γιώργο. Ήταν τελειόφοιτος της  Γυμναστικής Ακαδημίας Αθηνών από όπου αποφοιτά με άριστα. Στη συνέχεια παίρνει και το πτυχίο του Φυσικοθεραπευτή.

Η αλήθεια είναι πως δεν είναι εύκολο να πεις Αντίο στον Ηρακλή Κυροδήμο σε έναν άνθρωπο που μέχρι τέλους ήταν παρών στα των Συλλόγων Σαρακατσαναίων, ενδιαφερόταν, νοιαζόταν με ασίγαστο πάθος για όλους και για όλα, πάντα με ήθος, αξιοπρέπεια, ανθρωπιά, αποτέλεσε έναν από τους σημαντικότερους εκπροσώπους των Σαρακατσαναίων τόσο στο Νομό Φθιώτιδας όσο και πανελλαδικά.

Ήταν παρών και πρωτοστατούσε σε όλες τις εκδηλώσεις της Π.Ο.Σ.Σ. και όπου αλλού του είχε ζητηθεί. Ακούραστος Σαρακατσάνος εργάτης της παράδοσης, αντιπρόσωπος επί σειρά ετών του Σ.Σ.Ν. Φθιώτιδας στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Σαρακατσαναίων που προσέφερες και αγωνίσθηκες γενναία και περήφανα μέχρι τέλους  και με όλες του τις δυνάμεις, υπερβαίνοντας ακόμη και τα όρια της ανθρώπινης αντοχής, για τις αρχές, τις αξίες και την προκοπή της ράτσας μας.

Ηρακλή Κυροδήμο  άξιε και περήφανε Σαρακατσάνε, θα σε θυμόμαστε πάντα.

Ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συλλόγων Σαρακατσαναίων κ. Γεώργιος Ν. Μουτσιάνας, το Δ.Σ. της Π.Ο.Σ.Σ. και ο υπεύθυνος της ηλεκτρονικής εφημερίδας, κ. Αθανάσιος Καρυώτης, εύχονται καλό Παράδεισο στον αγαπητό Ηρακλή, να είναι ελαφρύ το χώμα που θα τον σκεπάσει.   Σήμερα είναι λυπηρή μέρα, είναι η δική σου μέρα. 

«Καλό Παράδεισο και Αιωνία σου η μνήμη».