flag vizantioflag hellas

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.   twitter   facebook  

20η εκπομπή "Με το κοντύλι και το καριοφίλι" της Π.Ο.Σ.Σ. με την Γιώτα Κουκουτσέλου

koukoutselou giota 2

 

Παναγιώτα Κουκουτσέλου Εκπαιδευτικός Φιλόλογος,
Θεολόγος

 

Οι μέρες κυλούν με γρήγορο ρυθμό ,ο χρόνος μας πολύτιμος ,σημαντικός κι εμείς τον αξιοποιούμε με τον καλύτερο τρόπο στο Ράδιο "Ηχώ των Σαρακατσαναίων "κάθε Δευτέρα στις 8:00 μμ !

Με ζωντάνια και παλμό πραγματοποιήθηκε και η 20η εκπομπή"Με το κοντύλι και το καριοφίλι"της Π.Ο.Σ.Σ. αφήνοντας σε όλους μας ευχάριστες και συναισθηματικά φορτισμένες αναμνήσεις .

Στο πρώτο μέρος της ραδιοφωνικής μας συνάντησηςη κα Παναγιώτα Μπάτσιου , διακεκριμένη Φιλόλογος -Ιστορικός και Θεολόγος μας μετέφερε νοερά στο πανέμορφο ακριτικό νησί της Σαμοθράκης το έτος του ξεσηκωμού του 1821,όπου χιλιάδες από τους κατοίκους σφαγιάστηκαν και άλλοι τόσοι πουλήθηκαν στα σκλαβοπάζαρα πληρώνοντας έτσι βαρύ τίμημα για την εξέγερση εναντίον των Οθωμανών!

Το επίσημο ελληνικό κράτος αγνοούσε παντελώς τη σφαγή της Σαμοθράκης για περισσότερα από 80 χρόνια μέχρι που ο Ίωνας Δραγούμης ,που ήταν πρόξενος τότε στο Δεδέ Αγάτς (σημερινή Αλεξανδρούπολη)έφερε στο φως τα συγκλονιστικά στοιχεία για το ολοκαύτωμα του νησιού.

Συμπληρωματικά αναφέρθηκαν στοιχεία που αποδεικνύουν απόλυτα τον τίτλο της εισήγησης της:"Η αγιασμένη Επανάσταση".

Στο δεύτερο μέρος ευχές χαρμόσυνες και γιορτινές πλημμύρισαν τον ραδιοθάλαμο τόσο για την έναρξη της νέας χρονιάς όσο και για την εκπομπή 'Με το κοντύλι και το καριοφίλι".

Εκλεκτοί φίλοι ,Σαρακατσάνοι και μη ,καθήλωσαν τους ακροατές με λόγια καρδιάς που μας χρεώνουν να συνεχίσουμε με ακόμη περισσότερο ζήλο και ενθουσιασμό!

Δεχθηκαμε τηλεφωνήματα από τον κ.Παναγιώτη Μπάρμπα ,ταμία της Π.Ο.Σ.Σ.,κ.Γιώργο Κουμπή ,γραμματέα της Π.Ο.Σ.Σ,την κ.Σπυριδουλα Ζκάγια ,την κ.Ελένη Καρπουζά και τον μαθητή Μάριο Βερδικοπλή,φανατικούς ακροατές της εβδομαδιαίας εκπομπής !!

Ο αγαπητός και αυθεντικός Σαρακατσάνος τραγουδιστής κος Τέλης Λιάκος μαζί με την προσφιλή του ορχήστρα πλαισίωσαν αυτή τη συνάντηση ερμηνεύοντας με τον καλύτερο τρόπο τραγούδια που αγγίζουν ιδιαίτερα το σινάφι μας !!Μια εκπομπή -γιορτή ,όπως αποδεικνύεται και μέσα από τα πολλά μηνύματα και σχόλια του κοινού που δεν χάνει ευκαιρία να εκφράζει την αγάπη του ποικιλοτρόπως!

Πολλές ευχαριστίες στους εκλεκτούς προσκεκλημένους ,στον ηχολήπτη μας κ Χάρη Σαμαρά ,τον υπεύθυνο της ηλεκτρονικής εφημερίδας κ.Αθανάσιο Καρυώτη για την πολύτιμη αρωγή τους .

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη Δευτέρα,πρώτα ο Θεός!!