flag vizantioflag hellas

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.   twitter   facebook  

15η εκπομπή "Με το κοντύλι και το καριοφίλι "

 

koukoutselou giota

 

Της Γιώτας Κουκουτσέλου
Εκπαιδευτικός Φιλόλογος - Θεολόγος

 

Το ταξίδι μας στις άγνωστες σελίδες της ιστορίας της Ελληνικής Επανάστασης συνεχίστηκε με τον ίδιο παλμό και ενθουσιασμό και στη 15η εκπομπή "Με το κοντύλι και το καριοφίλι "του ραδιοφώνου της καρδιάς μας, του Ράδιο "Ηχώ των Σαρακατσαναίων" της Π.Ο.Σ.Σ.Η ακροαματικότητα ξεπέρασε κάθε προσδοκία ,γεγονός που μας χαροποιεί ιδιαίτερα και μας χρεώνει να φανούμε αντάξιοι της αγάπης των ακροατών ,που συνεχίζουν σταθερά να είναι πιστοί στο εβδομαδιαίο μας ραντεβού και να μας "κυκλώνουν" με τα τιμητικά τους σχόλια και μηνύματα .

Οι αξιόλογοι καλεσμένοι μας ,έβαλαν από τη δική τους πλευρά το δικό τους λιθαράκι στην επιτυχημένη οικοδόμηση της εκπομπής.

Στο πρώτο μέρος μαζί με την συμπαρουσιάστρια μου κ.Ανθή Σταυριανοπούλου φέραμε στο φως τη μεγαλειώδη μορφή της Αικατερίνης Λασσάνη της οποίας η ακτινοβολία δεν ξεθώριασε από την αχλύ του χρόνου.Απέδειξε με τη βιοτή της ότι ηρωισμός δεν είναι μόνο να μάχεσαι στην πρώτη γραμμή αλλά εξίσου σημαντικό είναι να σμιλεύεις τον αυριανό ήρωα .Μητέρα του Γεωργίου Λασσάνη ,του Γραμματέα και Υπασπιστή του Αλέξανδρου Υψηλάντη,Χιλιάρχου του Ιερού Λόχου στο Δραγατσάνι ,Υπουργού Οικονομικών και

Στρατιωτικών τα έτη 1836-1837.Επιβεβαιώνεται για ακόμη μια φορά ότι πίσω από έναν σπουδαίο άνδρα κρύβεται μια σπουδαία γυναίκα .

Στο δεύτερο μέρος ο κος Αλέξανδρος Χατζηπλής ,εκλεκτός Φιλόλογος και Δημιοσιογράφος με γλαφυρό τρόπο και ιστορικό ταμπεραμέντο ,σκιαγράφησε την προσωπικότητά του απροσκύνητου Σαρακατσάνου των Αγράφων ,Γιωργάκη Τσιόγκα !!Νιώσαμε υπερηφάνεια για τα κατορθώματα του ασυμβίβαστου Αγωνιστή ,τιμή και καμάρι για το σινάφι μας .

Ουσιαστική και αποτελεσματική η παρέμβαση του κ.Λεωνίδα Τσόγκα ,Πολιτικού Μηχανικού και απογόνου του "καπετάν Τσιόγκα"

Κατά τη διάρκεια της ραδιοφωνικής μας συνάντησης ο κος ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΧΑΤΖΗΠΛΗΣ ,Δικηγόρος και επαγγελματίας Τραγουδιστής ,πατέρας του Αλέξανδρου ,έντυσε μουσικά με τον καλύτερο τρόπο τα όσα ακούστηκαν!!Πολλές ευχαριστίες στην οικογένεια Χατζηπλή ,στον πατέρα και υιό αλλά και στον κ.Leon Tsongas για την πολύτιμη συμβολή τους στη διεκπεραίωση αυτής της εκπομπής !!Η άψογη ρύθμιση του ήχου οφείλεται στον ηχολήπτη κ.Χαρη Ευθυμιάδη.Η φροντίδα του υπεύθυνου του ραδιοφώνου κ. Αθανάσιος Καρυώτης ορατή και αυτή τη φορά !!

Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για την επόμενη εβδομάδα Θεού θέλοντος και καιρού επιτρέποντος !Τα δέοντα!!