flag vizantioflag hellas

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.   twitter   facebook  

Κοινή σύσκεψη στο Δημαρχείο Λουτρακίου για την εκδήλωση κοπή της πίτας των Σαρακατσαναίων «ΒΑΣΙΛΟΚΛΟΥΡΑ - ΜΠΟΥΚΒΑΛΑ 2021»

Kostoula Sofia2

 

Της Σοφίας Κωστούλα.
Ειδ. Γραμματέα της Π.Ο.Σ.Σ.

 

ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΟΤΑΝ ΟΙ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΟ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΝ

Η Πελοπόννησος έχει κάθε λόγο να αισθάνεται υπερηφάνεια για όσα έχει προσφέρει στην Επανάσταση και στην ΕΛΛΑΔΑ.

Σε αυτή τη δύσκολη περίοδο της πανδημίας και των σοβαρών συνεπειών που έχει στη δημόσια υγεία , στην κοινωνία , στην οικονομία και επειδή πρέπει να είμαστε όλοι πειθαρχημένοι , μετά την αναβολή της Δ.Ε.Θ., αποφασίσαμε, από κοινού με τη Περιφέρεια Πελοποννήσου να αναβάλουμε και εμείς με την σειρά μας, την έναρξη των εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την Επανάσταση, που θα λάμβανε χώρο στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης.

Επιδίωξη μας ήταν μέσα από συνεργασία της Πανελλήνιας Ομοσπονδία Σαρακατσαναίων, της Περιφέρειας Πελοποννήσου και της Επιτροπής Ελλάδας 2021, να πραγματοποιήσουμε στη Δ.Ε.Θ. την έναρξη για τη μεγάλη γιορτή της Ελλάδας των 200 χρόνων, κρατώντας την ΕΛΛΑΔΑ όχι μόνο στη καρδιά μας αλλά και στα χέρια μας με σειρά εκδηλώσεων και εορτασμών.

Παρακολουθώντας τις εξελίξεις που αφορούν την πανδημία , είχαμε σε πρώτο πλάνο την έναρξη των εκδηλώσεων στη Δ.Ε.Θ, και βέβαια λόγο κατάστασης σε δεύτερο πλάνο τη πρώτη εκδήλωση μας για τον Ιανουάριο του 2021 τη κοπή πίτας των Σαρακατσαναίων τη «Βασιλόκλουρα - Μπουκβάλα 2021».

Για το λόγο αυτό με υψηλό δείκτη υπευθυνότητας, πραγματοποιήσαμε κοινή συνεδρίαση, στο Επιμελητήριο Κορίνθου, με τον Σύλλογο Σαρακατσαναίων Πελοποννήσου «ΟΙ ΤΣΕΛΙΓΚΑΔΕΣ» τη Περιφέρεια Πελοποννήσου , τον Δήμο Λουτρακίου και τους τοπικούς φορείς.

Συζητήσαμε και συναποφασίσαμε για την όσο το δυνατόν καλύτερη διοργάνωση της χειμερινής μας εκδήλωσης όταν και εφόσον πραγματοποιηθεί.

Στη συνάντηση παρευρέθησαν:

  • ο Πρόεδρος του τοπικού Συλλόγου Σαρακατσαναίων Πελοποννήσου «οι τσελιγκάδες» κ. Χρ. Γόγολας και σύσσωμο το Διοικητικό Συμβούλιο ,
  • η Βουλευτής κ. Μαριλένη Σουκούλη-Βιλιάλη,
  • ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Κορινθίας κ.Παναγιώτης Πιτσάκης,
  • ο δήμαρχος Λουτρακίου-Περαχώρας και Αγίων Θεοδώρων Γιώργος Γκιώνης,
  • η θεματική Αντιπεριφερειάρχης Παιδείας και πολιτισμού κ. Αθηνά Κόρκα,
  • το Διοικητικό Συμβούλιο της Π.Ο.Σ.Σ. με επικεφαλή τον Πρόεδρο της κ. Γεώργιο Ν. Μουτσιάνα και τους κυρίους: Γαλή Δημήτριο, Μπάρμπα Παναγιώτη, Τσακνάκη Βασίλη και την κ. Κωστούλα Σοφία.
  • Το μέλος της επιτροπής της Π.Ο.Σ.Σ για το «2021» κ. Κάτσενος Δημήτριος.

Συμπέρασμα, της υπέροχης συνάντησης μας ήταν πως όσοι ασχολούμαστε και προάγουμε πολιτισμό , πιστεύουμε πως καμία μάσκα δε μπορεί να κρύψει τη θέληση , το ενδιαφέρον , τη προσφορά και την επιτακτική ανάγκη να συνεχίσουμε.

Θέτοντας εκ νέου ως προτεραιότητα, την υγεία και την ασφάλεια των Ελλήνων πάνω από κάθε επιλογή, δρομολογούμε τις κινήσεις μας ως Π.Ο.Σ.Σ ώστε να είναι όλα έτοιμα για τις εκδηλώσεις που προγραμματίζουμε αφού πρώτα από όλα οι καταστάσεις το επιτρέπουν.

"Μη χάνοντας την περπατησιά μας "… λαμβάνουμε εξηγήσεις , ακούμε τους ειδικούς, ψάχνουμε πληροφορίες, προσπαθούμε να κάνουμε προβλέψεις , συνεχίζουμε τη πορεία μας , σμίγουμε τις παλιές και αναμμένες τροχιές μας για ένα φωτεινό και αισιόδοξο μέλλον.

ΕΠΙΒΑΛΛΕΤΑΙ ΝΑ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΕΓΑΛΗ ΥΠΟΜΟΝΗ ΚΑΙ ΑΝΤΟΧΗ