flag vizantioflag hellas

Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.   twitter   facebook  

Συνάντηση του Προέδρου της Π. Ο. Σ. Σ. κ. Γεώργιου Ν. Μουτσιάνα και της κ. Γιάννας Αγγελοπούλου-Δασκαλάκη

Kostoula Sofia2

 

Της Σοφίας Κωστούλα.
Ειδ. Γραμματέα της Π.Ο.Σ.Σ.

 

Συνάντηση της προέδρου Επιτροπής “Αθήνα 2021” με οικοδεσπότη τον Υφυπουργό Εσωτερικών Μακεδονίας και Θράκης κ.Σταύρο Καλαφάτη.

Επίσκεψη στο ΥΜΑΘ και συνάντηση με τον Υφυπουργό κ. Σταύρο Καλαφάτη πραγματοποίησε το Σάββατο 16 Μαΐου 2021 η Πρόεδρος της επιτροπής ‘Ελλάδα 2021’.

Στην επίσκεψη της Προέδρου στο ΥΜΑΘ είχε την τιμή να συναντήσει και να συζητήσει ο Πρόεδρος της Π.Ο.Σ.Σ

Ο κ. Μουτσιάνας τόνισε πως πρέπει να θυμόμαστε την ιστορία μας που είναι σημαντική και να ατενίζουμε με αισιοδοξία το μέλλον της Πατρίδας και πως δεν είναι θύμησες για το παρελθόν, αλλά κινητήρια δύναμη για το μέλλον.

Επισήμανε επίσης πως η διερεύνηση περαιτέρω συνεργασίας είναι κάτι που βρίσκεται στο τραπέζι, υπογραμμίζοντας ότι η Π.Ο.Σ.Σ κατέθεσε τις προτάσεις για συνεργασία με την Επιτροπή του 21, τον Ιούνιο του 2020. Μετά από επίσκεψη του Προέδρου και του Δ.Σ της Π.Ο.Σ.Σ στα γραφεία της Επιτροπής στην Αθήνα. Αναδεικνύοντας τη διάθεση των Σαρακατσαναίων να είναι αρωγοί στη δραστηριοποίηση τους για την επιτυχία των φετινών εορτασμών, οι οποίες αφορούν τη διατήρηση της παράδοσης, της μνήμης και της ματιάς στο μέλλον.

Ευχαρίστησε την Πρόεδρο για τη συμμετοχή της και τα θερμά της λόγια στη διαδικτυακη εκδήλωση που πραγματοποίησε η Π.Ο.Σ.Σ για την Εθνική Επέτειο «Ωδή στους Σαρακατσάνους Οπλαρχηγούς».

Επισφραγίζοντας τη συνάντηση, ο Πρόεδρος της χάρισε το βιβλίο «Οι Σαρακατσαναίοι στους αγώνες του Έθνους», λέγοντας πως είμαστε σίγουροι ότι αυτή η χρονιά θα ολοκληρωθεί με τον "δέοντα σεβασμο" και τη προσοχή στις γενιές που έρχονται.

Στο περιθώριο αυτής της συνάντησης ο κ Μουτσιάνας συζήτησε και με τον κ.Αθανάσιο Κανταρτζή, Γενικό Διευθυντή Λειτουργίας Επιτροπής Ελλάδα 2021, με τον οποίο έχουν μια άριστη συνεργασία και είναι ο συνδετικός κρίκος της Π.Ο.Σ.Σ με την Επιτροπή 21. Η κ. Αγγελοπούλου ευχαρίστησε τον Πρόεδρο και δήλωσε ότι πράγματι οι Σαρακατσαναίοι πολέμησαν, μάτωσαν και η συμβολή τους ήταν τεράστια στους αγώνες του Έθνους. Τον ευχαρίστησε ιδιαίτερα για τη γόνιμη συνεργασία που έχει ήδη ξεκινήσει για κοινές εκδηλώσεις. Ο εξαιρετικός οικοδεσπότης κ. Καλαφάτης, τόνισε πως προτεραιότητα του Υπουργείου είναι η διοργάνωση μιας μεγάλης εκδήλωσης σε συνεργασία με την εταιρεία Μακεδονικών Σπουδών. Ο Πρόεδρος της Π.Ο.Σ.Σ ευχαρίστησε τον Υφυπουργό για την άψογη φιλοξενία. Οι δύο άντρες και η Πρόεδρος ανανέωσαν το ραντεβού για κοινές εκδηλώσεις στη Θεσσαλονίκη, όταν οι συνθήκες το επιτρέψουν.

sarakatsanos1 

radio1

Untitled-21

 

Καιρός

Θεσσαλονίκη Αθήνα Περτούλι Κωνσταντινούπολη